gutanje

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

gutanje

Post od Dare »

pozdrav,

zna li neko kako resiti problem sa gutanjem , tj od pre par meseci stalno imam osecaj kao da ne mogu skroz da progutam hranu, i da je zaglavnjena u grudima negde...mislio sam da je mozda do zvakanja itd, ali sam probao da ne jedem nista 40 sati, i isti osecaj imam, tj kao da imam zaglavnjeno nesto u grlu...nemam bolove neke ali je jako neprijatno. inace sam ne jedem meso vec par godina, ribu da.

hvala
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: gutanje

Post od MACHINE »

Mozda imate gastritis sa ostecenom ezofagealnom cevi verovatno usled ostecenja zeludacnom kiselinom jer sfinkter ne zatvara dobro. Druge mogucnosti su bakterije, gljivice ili Barretov jednjak. Poslednja dva su ozbiljna stanja. Obavezno uraditi gastroskopiju pa naknado videti za Th. predlazem KBC Zemun i mr.sci. Predrag Dugalic, nacelnik odeljenjea endoskopije.
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dare »

Hvala, na odgovoru, zivim kod Novog Sada, jel imate mozda neku preporuku za Novi Sad sto se tice lekara?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

a zasto nebi otisao u klinicki da ti to urade?
Odgovori