HITNO!!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
HITNO!!!
Beta HCG pozitivan uz minimalno krvarenje, ultrazuk ne prpoznaje prisustvo bilo cega u materici, konstatovano da je verovatno plod sam "otisao", ali nakon toga i "kucni" test za trudnocu pozitivan
? Da li test moze biti pozitivan iako je plod "otisao"?!?!?!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
Re: HITNO!!!
Povisene vrednosti bete zadrzavaju se u organizmu zene jos par dana nakon prekida trudnoce,pobacaja.....tako da je odgovor na tvoje pitanje potvrdan.
Ali da bi iskljucila eventualno postojanje vanmatericne trudnoce trebalo bi da ponovis betu za dva dana pa ukoliko bi vrednost bete bila veca nego kod prethodnog vadjenja krvi...to bi bio znak za uzbunu....ukoliko bi padala,to bi znacilo da je ,na zalost,plod otisao sa krvarenjem.
Moj savet ti je da ponovis betu,a ako je nisi uopste vadila da je izvadis.
Ali da bi iskljucila eventualno postojanje vanmatericne trudnoce trebalo bi da ponovis betu za dva dana pa ukoliko bi vrednost bete bila veca nego kod prethodnog vadjenja krvi...to bi bio znak za uzbunu....ukoliko bi padala,to bi znacilo da je ,na zalost,plod otisao sa krvarenjem.
Moj savet ti je da ponovis betu,a ako je nisi uopste vadila da je izvadis.
Hvala puno
! Radila sam je i ponovicu je za dva dana. Postoji li nesto sto sada ne bi trebalo raditi zbog novonastale situacije, od lekara nisam dobila neke konkretnije odgovore do onog bice sve dobro
!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm
Iskreno se nadam da je u pitanju mlada trudnoća koju ginekolog nije bas iz tog razloga video.
Pozdrav i javi rezultat bete.
Pozdrav i javi rezultat bete.
Beta je sada veca nego prethodni put, ali postoji malo krvarenja, sad mi tek nista nije jasno
. Sutra je pregled, pa se nadam da nije nista strasno. Hvala na podrsci!

Nekada je malo krvarenje znak da se plod usadjuje u matericu,možda je to u pitanju.