Postovani, evo vec par meseci se patim sa analizama i taman kada pomislim da cu doci do nekakvog odgovora stvar se vrati na pocetak. Pokusacu da budem kratka: godinama (15-ak) imam ranicu na grlicu materice (ginekolog je misljenja da je ne treba dirati vec samo pratiti). Na poslednjem redovnom PAPA testu nasla je neke sumnjive celije i poslala me da ponovim test u Narodnom frontu napomenuvsi mi da je rezultat obelezila sa II grupom ali da moramo da proverimo. Rezultati nakon testa i kolposkopije glasi ovako: cirkularna REE, na 12 atipicna, sch (-)neg sa endocervikalnom propasacijom. Ostali etipel PVU i vacine skamozan SCH (+) poz. PAPA: II, Inflamacija. Na pojedinim celijama skvamoznog epitela znaci hiperhromazije. Obzirom na kolposkopski nalaz kontrola za 6 meseci. Sa tim odlazim nazad kod ginekologa koji me salje na briseve, logicno, da ustanovimo koja je bakterija ili gljivica u pitanju jer postoje znaci inflamacije. Rezultati briseva su NEGATIVNI na bakterije, gljivice, clue celije (i iz cerivkalnog i iz vaginalnog brisa).
U cervikalnom brisu, u direktnom preparatu nadjen je neci broj polimorfonukleara. Opet se vracam kod ginekologa koji me salje na mikoplazmu, ureaplazmu i hlamidiju iz cervikalnog brisa da se vidi da tu nema nesto. Rezultati se vracaju negativni,
ali opet sa dosta leukocita u preparatu. Vazno je da Vam napomenem da sam imala dva porodjaja iz dve odrzavane trudnoce i da sam se tokom godina periodicno mucila sa bakterijama, kao i da su cesto i ranije leukociti bili prisutni u PAPA brisu. Takodje sam imala jako stresnu godinu u kojoj sam izgubila oca posle borbe sa rakom, ostavila cigare posle osamnaest godina preko noci, prosla sa starijom cerkom kroz upis u prvi razred gimnazije, itd. Da li postoje bilo kakve specificne bakterije koje ovi brisevi koje sam do sada radila ne pokrivaju? Da li je moguce da su leukociti tu zbog postojanja ranice? Ili, da li je njihovo prisustvo inicirano onim specificnim celijama koje su nadjene u PAPA brisu? Da li je ovo opasno?

Sta dalje da preduzmem?

Ako nema bakterija sta da lecim vaginaletama?

Molim Vas odgovorite mi jer sam ocajna, a suprug i ja planiramo jos jedno dete cije se zacece sada nalazi prek Kineskim zidom.

Unapred veoma zahvala, Milena