Pozdrav svima!
Nije mi jasan ovaj pravilnik...
Imam li ja pravo , kao tip 1 na "popust"...odn. da placam 1300 din. umesto 2700 koiliko sada placam...
I imam li pravo na besplatan aparat?
Inace, pre dve nedelje sam bio u Gradskoj apoteci gde je trajala akcija zamenjivanja starih aparata za nove Accu Chek, odneo svoj stari aparat i rekose mi da ne menjaju Accu Chek aparate, nego samo aparate drugih proizvodjaca!
Razumem ja da oni hoce da privuku druge "musterije", ali ja sam vec njihov "musterija", sto mi ne bi zamenuli?
STVARNO BESMISLENO!
PS Da li neko zna kako se moj aparat Accu Chek Actvie bazdari, posto to za ovih par godina koliko ga imam nikada nisam radio, a rezultati mi se uglavnom poklapaju sa laboratorijskim...
I jos jedan interesantan dogadjaj iz pomenute apoteke: "Za koga uzimate aparat?", pita me apotekarka, a ja namerno da vidim sto me pita, NE ZBOG SRAMA, "Za majku." Ona odgovori:"Vec sam se presekla da je za Vas, steta bi bilo, tako ste mladi." CRNJAK! Nisam nista odgovorio, a TREBAO SAM! Zena me vec sahranila!
Pravilnik o medicinsko-tehničkim pomagalima i aparati
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Pravilnik o medicinsko-tehničkim pomagalima i aparati
Fond plaća trake od 1300 do 1600 din., a mi obični smrtnici i do 2700.
Kako nam koja apoteka zalomi po marži...
Kao osoba sa tipom 1 imaš pravo na besplatan aparat, za koji ti se piše nalog za pomagalo (plavi). Taj nalog ti overi lokalno socijalno i posle toga možeš uzeti aparat u apoteci, bilo koji od aparata koji su na listi RZZO.
Ako ti aparat mnogo ne brljavi (a ti reče da ti se rezultati poklapaju sa lab.), onda nema potrebe da ga baždariš. Ako ipak želiš, on se baždari sa posebnom tečnošću i to ti treba jedna kap. Zato je bolje da odeš na kliniku ili da zoveš uvoznika (u tvom slučaju ADOC) na njihov broj korisničkog servisa i da se raspitaš oko baždarenja. Glupo je da kupuješ rastvor sam samo zbog jedne kapi.
Za apotekarku - nemam komentar...

Kao osoba sa tipom 1 imaš pravo na besplatan aparat, za koji ti se piše nalog za pomagalo (plavi). Taj nalog ti overi lokalno socijalno i posle toga možeš uzeti aparat u apoteci, bilo koji od aparata koji su na listi RZZO.
Ako ti aparat mnogo ne brljavi (a ti reče da ti se rezultati poklapaju sa lab.), onda nema potrebe da ga baždariš. Ako ipak želiš, on se baždari sa posebnom tečnošću i to ti treba jedna kap. Zato je bolje da odeš na kliniku ili da zoveš uvoznika (u tvom slučaju ADOC) na njihov broj korisničkog servisa i da se raspitaš oko baždarenja. Glupo je da kupuješ rastvor sam samo zbog jedne kapi.
Za apotekarku - nemam komentar...

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net