Implantacija pacemakera

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Milan Jovanović
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 10, 2009 2:14 am

Implantacija pacemakera

Post od Milan Jovanović »

Poštovani
Indikovana mi je implantacija trajnog pacemakera i u očekivanju sam skorog datuma za ugradnju. Najnovija dijagnoza glasi: AV block gradus III. Na poslednjem holteru pored ranije postojećeg bloka grane i AV bloka I stepena registrovan je u više navrata i AV blok II stepena kao i sve vreme ventrikularna ekstrasistolija, VES 2 forme, učestale pojedinačne i grupisane po tipu bigeminije, kupleta, tripleta, a zabeležene su i salve od 4-5 u nizu. Često su vidjani blokirani P talasi iza VES i fizioni kompleksi P talasa i VES. Do ugradnje pacemakera prepisano mi je uzimanje amiodarona (1x200 mg).
Molio bih Vas da mi odgovorite 1. koji od tri postojeće i vrste pacemakera (VVI, ASAI i DDI) je optimalan za ugradjivanje u mojem slučaju i 2. da li ću i posle implantacije morati da nastavim uzimanje amiodarona što povlači za sobom veliki rizik od brojnih neželjenih popratnih efekata
Milan Jovanović Beograd
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Implantacija pacemakera

Post od drbgd »

najverovatnije necete morati da ga koristite - ne opterecujte se vrstom pejsmejkera
Odgovori