UJED OSE U TRUDNOĆI

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

UJED OSE U TRUDNOĆI

Post od mejvis »

U drugom sam mesecu trudnoće i ujela me je osa za prst. Nisam alergična, samo mi je malo prst otekao. Da li to može da bude opasno?
Jako sam zabrinuta....
tade
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 11, 2008 3:17 pm

Re: UJED OSE U TRUDNOĆI

Post od tade »

Mislim da ne treba da brines jer je ujed lokalnog karaktera ali za svaki slucaj razgovaraj sa ginekologom
Ejmi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 9:00 pm

Post od Ejmi »

Posto nisi alergicna verujem da je sve pod kontrolom.
Ubod deluje ipak sistemski, jer izaziva imunu reakciju celog organizma, koja se cak smatra zdravom i lekovitom u nekim bolestima.

Beba ne moze da ima alergijsku reakciju ako je ti nemas. Raspitala sam se jer sam pre dva meseca bila u slicnoj situaciji.

Mene je ubola osa ili pcela (usla je u nogavicu pa nisam videla sta je tacno) u butinu, u sestom mesecu trudnoce. Uplasili smo se oko eventualne alergije, pogotovo sto smo bili podalje od civilizacije. Na srecu, osim sto je bolelo kao injekcija, pa danima svrbelo, sve je u redu. Jeste tvoja trudnoca mladja, ali mislim da nemas razloga da se brines za neku drugu posledicu, kada je opasnost od alergije prosla.
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mejvis »

Hvala puno na odgovorima.
Pitala sam mog doktora i on je rekao da nije ništa strašno!
Odgovori