Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
usla sam u osmi mesec, i stomak mi se vrlo primetno spustio. Osecam jako veliki pritisak na besiku i svaki cas trckaram do toaleta. Beba je jako nemirna, i prilicno krupna. Nikakvih tegoba nemam, u smislu bolova, ziganja i ts...
Sa svojim doktorom treba da se vidim sledece nedelje. Ne znam da li da po hitnom postupku zakazem kontrolu za sutra, imam li razloga za brigu...
Odavno nisam bila trudna, zaboravila sam kad treba da se spusti stomak...
Spustio se uslovno, jer mi je stajao "pod grlom", toliko je bio visoko da sam jedva disala. Sad je veci, valjda je dosao u neki normalan polozaj, a meni lici da se spustio... No, svejedno cu sutra otici, pa cu videti.
Pa stomak se uglavnom spusta pred kraj trudnoce. Beba se namesta u niski start. Bolje ti to proveri kod lekara, ali imam jednu drugaricu kojoj se isto tako dosta ranije spustio stomak, pa se ipak porodila tek mesec dana kasnije....
Meni se na primer uopste nije spustio stomak,porodili su me carskim rezom 3 nedelje pre termina.
Dr kaze da se stomak nije spustio, da je to samo subjektivni osecaj, da je sve ok. Radio je UZ i ginekoloski pregled, i sve je ok. Ovo "zatezanje" koje osecam povremeno kaze da je normalno.
Eto, jos mesec ipo, dva, ali da se malo smanji tempo... (putovanja, koncerti... )
Isidora, koleginice po trudnoci, verovatno ti je beba samo promenila polozaj. Moj stomak u 33. nedelji je prilicno mali i ne pocinje visoko, pa ne znam kako ce izgledati kada bude cuveno spustanje.
Ejmi napisao:Isidora, koleginice po trudnoci, verovatno ti je beba samo promenila polozaj. Moj stomak u 33. nedelji je prilicno mali i ne pocinje visoko, pa ne znam kako ce izgledati kada bude cuveno spustanje.
Blago tebi na malom stomaku. Meni je stomak toliki da me svi cudno zagledaju i pitaju: "Jos se nisi porodila?"
Meni pravi problem toliki stomak. Sve mi se stvara pritisak pod rebrima, pa po ceo dan pukcem i brekcem, a jos kad se prejedem, strasno... A prejedam se, jbg, cesto...
Ja sam 33+5 i jos mogu sve pokrete da izvedem. Naravno, smeta i sve oteza ako se preruckam ili ako je vreme za pi-pi.
Dobila manje od 4 kg, beka je sitna, ali me ubedjuju da je ok i da je to do gradje. Tako da, ako neka nudi par kg na pozajmicu, tu sam.
Bez sale, jeste da sam pokretljiva, ali nije bas prijatno ni kada cekas da taj cuveni veoma trudni stomacic iskoci u punom sjaju, a to se ne dogadja. Okolina se iscudjava, bakute bi me vezale i kljukale, i gledaju me kao da ja tu imam neki izbor ili uticaj kolika cu da budem. I par koleginica sa trudnickih vezbi me je neuvidjavno pitalo da li mi je beba normalne velicine .
Ejmi, pa skoro si na kraju! Kolko ima beba ako si se ti ugojila samo 4 kg? Mozda je to od Krona? Doduse ja sam u trudnoci dobila 15 kg i svi su otisli samo u stomak.....bio je toliko da su svi mislili da imam t. dijabetes....