uvrnuo sam stopalo
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
uvrnuo sam stopalo
Desilo se pre 10tak dana, bio sam kod lekara, nije nista slomljeno, drzao sam nogu u zavoju, sa terapijom leda, najme sta se sad desava, bol je prestao, podliv takodje prolazi, ali otok i dalje postoji, nestane totalno preko noci, ali uvece se ponovo vrati, verovatno zbog dnevnih aktivnosti, sta raditi? Da napomenem da terepiju ledom i dalje radim 3x dnevno po 10tak minuta.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: uvrnuo sam stopalo
Led i led dok god bude bilo otoka i tegoba!
Ovakve povrede se obichno upravo samo tako tretiraju, mirovanje, elevacija te noge i led terapija.
Ako postoji mogucnost da odesh an Bioptron lampu otidji a tkiva ce se sama sanirati i da nishta ne radish, bitno ej samo da nema preloma i vecih oshtecenaj ligamenata.
Ovakve povrede se obichno upravo samo tako tretiraju, mirovanje, elevacija te noge i led terapija.
Ako postoji mogucnost da odesh an Bioptron lampu otidji a tkiva ce se sama sanirati i da nishta ne radish, bitno ej samo da nema preloma i vecih oshtecenaj ligamenata.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Terapiju ledom treba i dalje da nastavis dokle god ima otoka. U toku dana bi trebalo da izbegavas duge setnje i stajanje. Ovo je lako reci ali je tesko izvodljivo u danasnje vreme zbog svakodnevnih obaveza. Moja savet ti je da potrazis u apoteci neki od hladnih gelova koje bi mogao da mazes dok si na poslu tj. u situacijama kad nemas uslova da primenis terapiju ledom. Moj savet ti je da odes do apoteke i kupis neki od tih gelova. Iz iskustava mojih pacijenata najbolji je ahilo gel mada mi kazu da ga nemaju bas vse apoteke. Ako ti se ponovo vrati bol a otok nespada javi se lekaru. Nadam se da sam ti bar malo pomogao
- Koki95
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 3:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sma jedno vreme koristio Ice Power hladni gel košta oko 600din i znam iz iskustva da je dobar. Probaj, mozda ti pomogne.