Stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Trabant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 30, 2009 11:32 pm

Stolica

Post od Trabant »

Prije svega pozdrav svima na forumu
Imam izuzetno specifican problem
Problem je u tome sto ne mogu trpiti nuzdu
stolica sama po sebi je redovna i sasvim uredna
sa ovim se mucim vec dosta dugo, i imao sam dosta neugodnih situacija u zivotu radi toga
primjer je da sam nekoliko puta morao napustiti ispit, jer jednostavno ne mogu da se skoncetrisem na bilo sta, na maturalno putovanje nisam isao jer se vremenom zbog ovog problema razvio i odredjeni strah od putovanja autobusom ili odlazak bilo gdje gdje nema dostupnog WC-a
trpiti mogu odredjeno vrijeme, ali to trazi izuzetno snazno grcenje misica straznice i obilato znojenje, koje je popraceno snaznim probadanjem u stomaku(ispod pupka) koje traje par minuta ili krace, i onda slijedi isto tako dugo olaksanje i tako sve dok se ne ispraznim
imam 21 godinu, nisam gojazan (imam 5 kg viska u odnosu na visinu)
da li je medicini ovakav slucaj uopste poznat i sta mi je raditi
unaprijed hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Stolica

Post od drbgd »

poznat je - ali najcesce u starijem zivotnom dobu!

idite na pregled abdominalnog hirurga, gastroenterologa
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Re: Stolica

Post od MACHINE »

To je jedna vrsta insuficijencije rektalnog/sfinktericnog mehanizma koja se manifestuje inkontinencijom stolice. To je stvar za proktologa. Potrebno je izvrsiti merenje pritiska stuba tecnosti koje analni sfinkter moze izdrzati nakon upumpavanja i potom ga uporediti sa referentnim vrednostima. Ukoliko je razlika znacajna sprovode se metode medikamentnog ili hirurskog lecenja. Postoje lekovi za jacanje venskog spleta i samog misica anusa. Bas kao kod srca...
Odgovori