Pozdrav,
imam 27 godina, mršav sam (bio uvek), duže vreme osećam tupe bolove ispod desnog rebarnog luka. Jačina bolova varira, uglavnom ih osećam uveče posle jela i u toku vožnje. Glad osećam dosta često, brzo se zasitim, ali uveče mogu da pojedem velike količine. Nutricionista mi je rekla da imam ubrzan metabolizam. Pušač sam. Nemam mučnine, gasove i imam redovnu stolicu. Sa vremena na vreme imam jaku gorušicu. Takođe sam pod velikim stresom zbog posla. Bolovi se povuku na par nedelja a zatim se vrate. U porodici je jedino baba po majci imala rak pankreasa.
Radio sam nalaze krvi sa kompletnom biohemijom, nalaz urina i jedino što je van ref. vrednosti je:
LE formula
Štap 0.01
Lym 0.62
Bilirubin 19.9 (uvek je bio povišen)
U nalazu urina piše mi i da ima malo bakterija i dosta sluzi. Ultrazvuk je uredan. Doktor mi je rekao da je sve u redu i da sam verovatno nažuljao nerv ili istegao mišić??? ali bolovi su se evo vratili. Ima li neko neku preporuku?
Hvala
Bolovi ispod desnog rebarnog luka
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 12:36 pm
Re: Bolovi ispod desnog rebarnog luka
I ja sam imala bolove ispod desnog rebarnog luka. Doktorka opste prakse je rekla da jedino zuc moze biti problem!!!, sto i nije tacno...i ti promeni doktora.
Krvna slika mi je u redu, UZ abdomena u redu, i na Rtg zeluca je ustanovljen izduzen jako zeludac.
Gastroskopiju sam takodje radila i ustanovljen mi je i GERB, izmedju ostalog.
Pisem ovo zato sto se prepoznajem u tvojim problemima. Isto cesta glad, brzo se zasitim, i isto tako sam jela mnogo, i to uvece, i imala gorusicu.
Bol kod mene se javlja zato sto je zeludac izduzen, i kaskadan, pa se hrana teze vraca u dvanaestopalacno crevo i to boli, bas na mestu dvanaestopalacnog. Napomenuo da si mrsav, a kod mrsavih ljudi zeludac zna da bude izduzen i da pravi takve probleme, a imas i gorusicu.
Ne dijagnostikujem, samo sam napisala moje iskustvo jer sam se prepoznala u tvojim problemima.
Nemoj jesti uvece i ne kolicinski mnogo, a pokusaj i da smanjis kolicine hrane koju unosis pa vidi da li ce biti promene.
PoZz
Krvna slika mi je u redu, UZ abdomena u redu, i na Rtg zeluca je ustanovljen izduzen jako zeludac.
Gastroskopiju sam takodje radila i ustanovljen mi je i GERB, izmedju ostalog.
Pisem ovo zato sto se prepoznajem u tvojim problemima. Isto cesta glad, brzo se zasitim, i isto tako sam jela mnogo, i to uvece, i imala gorusicu.
Bol kod mene se javlja zato sto je zeludac izduzen, i kaskadan, pa se hrana teze vraca u dvanaestopalacno crevo i to boli, bas na mestu dvanaestopalacnog. Napomenuo da si mrsav, a kod mrsavih ljudi zeludac zna da bude izduzen i da pravi takve probleme, a imas i gorusicu.
Ne dijagnostikujem, samo sam napisala moje iskustvo jer sam se prepoznala u tvojim problemima.
Nemoj jesti uvece i ne kolicinski mnogo, a pokusaj i da smanjis kolicine hrane koju unosis pa vidi da li ce biti promene.
PoZz
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 23, 2009 6:36 pm
imam identicne probleme, a dijagnoza mi je gerb...pila sam lekove i duze vremena mi je mirovalo a sad me opet boli...zanima me da li ste stalno na lekovima i kojim, ako sme to da se pise
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 12:36 pm
Pila sam i ja lekove, 6 nedelja i ne koristim ih vise.
Dijetetski rezim ishrane je bitan, i kad se ne pridrzavam toga, osecam posledice.
Ponekad uzmem Gelusil lac, ili Rupurut ako bas preteram sa hranom.
Vidite sta vam ne odgovara od hrane i izbacite je iz upotrebe.
Dosadna je GERB napast...
Dijetetski rezim ishrane je bitan, i kad se ne pridrzavam toga, osecam posledice.
Ponekad uzmem Gelusil lac, ili Rupurut ako bas preteram sa hranom.
Vidite sta vam ne odgovara od hrane i izbacite je iz upotrebe.
Dosadna je GERB napast...
Mladi ste ljudi. Probajte da resite problem u nekom od * REKLAMA * centara. Ne unosi se nikakva hemija u organizam, samo tretirate kicmu i misice duz nje i na taj nacin vracate punu funkcionalnost svakom organu - probajte, nista Vas ne kosta - besplatno je.
Obavezno se posavetujte sa lekarom da li smete da se izlazete toploti, jer projektor ujedno i greje i masira, nije fixna temeratura vec je sami podesavate shodno Vasoj granici prijatnosti.
Zvuci cudno, ali deluje.
Brzo ozdravljenje, kako god do njega dosli.
Pozdrav.
Obavezno se posavetujte sa lekarom da li smete da se izlazete toploti, jer projektor ujedno i greje i masira, nije fixna temeratura vec je sami podesavate shodno Vasoj granici prijatnosti.
Zvuci cudno, ali deluje.
Brzo ozdravljenje, kako god do njega dosli.
Pozdrav.
* REKLAMA *,
prestanite da trujete forum svojim reklamama!
klikom na vase postove, se vrlo jasno vidi da imate i drugi nalog, jer je vasa "prezadovoljna musterija", koja je gledala kako babe i dede "sa stake prelaze na stap"
i da ne nabrajam ostale gluposti postovala samo to na citavom forumu! po stilu pisanja (pogresna upotreba zapete, i dr.) se vidi da ste to vi!
prestanite da trujete forum svojim reklamama!
klikom na vase postove, se vrlo jasno vidi da imate i drugi nalog, jer je vasa "prezadovoljna musterija", koja je gledala kako babe i dede "sa stake prelaze na stap"

Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/