Imam sina koji za par dana puni 11 mjeseci...na rodjenju su mu radjeni nalazi ( kod nas to svim bebama rade) i otkriveno je da mu je povecan TSH. Tada je iznosio 10,19. Kad je napunio 20 dana ponovljen mu je ponovo, i tad je iznosio 8,32. Nije mu prepisana nikakva terapija, nego je raceno da kad napuni 2 mjeseca ponovo uradimo nalaze, sto smo i uradili. Tad je bio cak 22,13... I dr je dala uput za snimanje stitne zlijezde, kod drugog dr, i nalaz je dio uredu... Medjutim, ona ipak prepisuje mom sinu terapiju letrox 25mg dnevno... Posto smo od dr koji mu je snimao stitnu zlijezdu dobili odgovor da ako je zlijezda u redu ne moze TSH biti povisen, mi na svoju ruku ponavljamo bebi nalaze...koji iznose 8, 56...to se sve odigralo u par dana. Da li je moguce da nalaz ovoliko varira u tih nekoliko dana? Ili je u pitanju greska laboratorije? Taj nalaz smo odnjeli ovoj dr, koja nije htjela da nas primi, nego je rekla da je ona prepisala terapiju...posto znamo da posledice mogu biti velike poceli smo sa davanjem terapije...i naravno, jos mu je dajemo. Moj sin nije imao nikakve pokazatelje, sem sto je povremeno plazio jezik...to vidim da sve bebe rade. Isto tako, nemamo u porodicu nikakvih bolijesti... Mene plasi to da ako mom sinu nisu potrebne ove tablete, moze li njemu nesto da se desi ako pije terapiju koja mu nije potrebna, i to jos ovakvu terapiju... Pomozite mi, zabrinuta sam, nije prosao ni jedan dan a da se ne pitam ovo...
|