Pozdrav svima...
Juce oko 17h(znaci pre oko 19 sati) sam izvadila zub....gornju desnu sedmicu...nista nije bolelo,koren je bio jak,sa tri one racvice....posle par sati stvorio se onaj ugrusak u rani(nije vise bila rupa...to je valjda u redu...?)....krvarilo je do kasno nocas,ne puno....
Malopre sam se probudila....jos uvek malo krvari...e sada...da li sam ja u snu malo i zakacinjala ista vec....pojma nemam....i jos uvek me boli,doduse malo manje nego juce ali imam osecaj da me jos uvek cela desna strana boli....mesta gde mi je udario anesteziju....sve oko rane...desni su jos uvek malo natecene na mestu gde je zub bio..malo me i glava boli tj desni deo.
Doktor mi je rekao da za bolove uzimam kafetin ili brufen...evo sada sam popila kafetin i pomaze malo..
Ono sto sam htela da vas pitam(posto mi dr danas ne radi) je da li je normalno da i dalje ovako boli,krvari po malo...i da li mogu nesto da uradim,nekako da ispiram,stavim hladnu oblogu ili sl...posto primecujem da mi hladno prija,ali ne znam da li smem???
izvadjen zub....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: izvadjen zub....
Pozdrav Sanjice, koji je razlog vađenja zuba i da li si uzimala nešto protiv bolova, ako te je boleo taj zub, recimo aspirin ili analgin? Ne znam u kojoj meri ti ekstrakciona krvari, ali ako ti i sutra bude krvarilo, najbolje da se javiš na oralnu hirurgiju. Što se tiče pitanja u vezi hlađenja, slobodno stavljaj hladne obloge, ali ne led! Samo krpu nakvašenu hladnom vodom. Topli oblozi nikako. Nadam se da sam ti malo pomogao.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Re: izvadjen zub....
hwala puno na odgoworu....narawno da si pomogao...
)
Pa razlog vadjenja je bio to shto je zub bio nepopravljivo oshtecen...
)
krvarenje je stalo jutros...malo posle pisanja moje poruke owde...rana me i dalje boli....uzimam kafetin...pomaze mi malo...i tako....inace,zarasta dobro,otok na desnima se smanjio....shta znam....valjda ce biti sve o.k..
pozzzz

Pa razlog vadjenja je bio to shto je zub bio nepopravljivo oshtecen...

krvarenje je stalo jutros...malo posle pisanja moje poruke owde...rana me i dalje boli....uzimam kafetin...pomaze mi malo...i tako....inace,zarasta dobro,otok na desnima se smanjio....shta znam....valjda ce biti sve o.k..
pozzzz