krv u stolici 20 dana nakon operacije debelog creva
krv u stolici 20 dana nakon operacije debelog creva
Molila bih nekog strucnog, ali i sve one koji nisu strucni, ali jesu upuceni u problematiku, da mi odgovore. Tata mi je 29.jula operisao tumor debelog creva na Bezanijskoj Kosi.Iako ima 69 godina, nema 1 bubreg ni slezinu i dijabeticar je, prebrodio je operaciju. Tumor je probusio crevo i sav sadrzaj se izlivao u trbusnu duplju, sve je bilo puno gnoja! Ipak, sve je proslo dobro i otpusten je iz bolnice 10. avgusta. 18.avgusta saznajemo da nema tragova maligniteta u analiziranom tkivu (stigao je PH nalaz) i pao nam kamen sa srca! Ali, vec iste veceri njemu se pojavljuje krv u stolici - stolica je crna, a oko nje je krv! Sledeceg dana je hospitalizovan u bolnici u Arandjelovcu, gde kazu da najpre treba da zaustave krvarenje, pa tek onda da rade neke preglede (gastroskopiju?) i vide sta je u pitanju. Jako sam uplasena! Sta bi mogao biti uzrok ovom krvarernju? Nadam se da nije pukao sav koji spaja creva...Inace, rana mu jos nije zarasla, a bris je pokazao prisustvo stafilokoke, pa ce mu ukljuciti neke antibiotike. Hvala unapred svima!
Re: krv u stolici 20 dana nakon operacije debelog creva
Ako je stolica crna to ukazuje da je krvarenje u visim partijama digestivnog sistema jer je zapocet proces varenja, pa je crna usled oksidacije i dejstva zeludacne kiseline: zeludac, tanko crevo a za to je najbolja gastroskopija za zeludac i RTG tankog creva. KBC Bezanijska kosa je poznata po losoj gastroenterologiji i patohistologiji. Imaju dobru onkologiju. Bilo bi dobro ponoviti PH nalaze na KCS ili VMA. Obavezno uraditi TU markere CA-19.9 i CEA, zatim CRP marker a pored toga najbolje je uraditi i fekalni calprotectin u Gradskoj bolnici u BG.
Machine, konacni PH nalaz je radjen u HIST LAB-u(B.Kosa ih je tamo slala), a nalaz ex tempore(radjen odmah nakon operacije, u bolnici) pokazao je dijagnozu C18, tj. da je tumor maligni. Konacni nalaz(iz HIST LAB-a) ih je demantovao isticuci da nema tragova maligniteta u analiziranom tkivu. E, sad, posto je tata sveze operisan, ovi ovde (u AR-u) kazu da je bitno da sad zaustave krvarenje, pa da ga onda pogledaju (rektalno), a da gastroskopija ne dolazi u obzir zbog skore operacije i rane koja jos nije zarasla.
Ovo sad sama sebe tesim u vezi sa vasom opaskom da je na Kosi losa patohistologija - kazem, konacne nalaze nisu dali oni, nego privatna laboratorija.
Ovo sad sama sebe tesim u vezi sa vasom opaskom da je na Kosi losa patohistologija - kazem, konacne nalaze nisu dali oni, nego privatna laboratorija.
HistoLab je jedna od najboljih laboratorija. Mislio sam da sluzba KBC BK to radi jer i oni imaju potologe, nisam znao da drzavna ustanova salje privatnim. Dakle, ne sumnjam u nalaze doc. Slavice Usaj i prof. Klema koji su svi iz NS-a.
E, hvala Vam puno! Nisu ti doktori potpisali nalaz, ali, to je, valjda, to. A dr koja je primila tatu, anesteziolog inace, misli da su mozda u pitanju hemoroidi, sto meni, laiku kad je medicina u pitanju, ne zvuci logicno.A, bila bih mirna kad bih znala da je to u pitanju.