Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
pila sam 1/4 presolola od 50 mg već 14 meseci. na poslednjoj kontroli doktor je rekao da bi mogli da probamo da prekinemo terapiju, ali ja nisam pitala na koji način. moje pitanje je da li ja tu dozu koju sam pila mogu odmah da prekinem da pijem ili moram da smanjim prvo na 1/8 par nedelja pa da ga onda skroz ukinem ? hvala na odgovoru.
Zasto ti je prepisan Presolol? Ja sam ga uzimao mesec dana zbog artimije i onda silom prilika prekinuo (mrzelo me da seckam tabletu ), 10 dana bilo sve super, sada me 5 dana malo drma aritmija...
I dalje ne uzimam presolol, ali sam cini se nasao 'uzrok' aritmiji; primetio sam da se aritmija i jaki otkucaji desavaju kada 'zaboravim' da popijem dovoljno vode u toku dana. Ishrana je naravno djubre (testo, namazi, mlecni proizvodi) i moguce da zbog velike dehidriranosti dolazi do ovih problema, od kada pijem 1.5l vode dok sam na poslu, nisam primecivao probleme.