akne i hormonska slika

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
anonimnaizbg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm

akne i hormonska slika

Post od anonimnaizbg »

Pozdrav,
imam 16 godina i sa aknama se patim jos od prvog-drugog razreda osnovne skole. Lecim ih kod derm. ,medjutim njih i dalje ima jako puno,samo sto otkada ih lecim nema puno potkoznih akni. Plasim se da nesto nije u redu sa hormonima,posto su mi se grudi smanjile u odnosu na proslu godinu , dosta sam se resila masti, imam vidljive trbusnjake (mada sam sportista,mozda ima veze jer unosim dosta proteina i trosim se dosta) .
Da li mislite da bi mi mogao biti povecan testosteron ili nesto drugo da nije ok sa hormonima? Kome da se obratim i gde da uradim hormonsku sliku?

hvala, Marija BG
anonimnaizbg
Stalni član
Stalni  član

Re: akne i hormonska slika

Post od anonimnaizbg »

da li bi neko mogao da mi odgovori?
jer ako bih to radila,radila bih dok jos traje raspust da se ne bih posle cimala sa time zbog skole.
Plasim se da nesto mozda nije ok sa mojim hormonima. :(
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micaaaa »

Ne samo testosteron vec
FSH,LH.LTH
Estradiol,progesteron,kortizol i testosteron.
Mozes ih raditi,prvog,7.,14 ili 21 dana menstruacije.Bilo koji od ovih dana,ali mora neki od njih.
Idi kod ginekologa(nezavisno od toga da li si imala odnose),da se uradi EHO jajnika.
Najvaznije uradi bris sadrzaja bubuljice,pusti jednu da zagnoji,ona se probusi i uzme samo gnoj sa nje,sa sto manje krvi.Prethodno ne smes deset dana da uzimas na antibiotike.
Ovakve briseve uzmi u tri razlicite laboratorije....Izbegni Dzordza Vasingtona...
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
anonimnaizbg
Stalni član
Stalni  član

Post od anonimnaizbg »

Hvala na odgovoru.
Odgovori