Koliko cesto imati odnose da zatrudnis?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Koliko cesto imati odnose da zatrudnis?
Negde sam citala da bi trebalo imati odnose svaki dan, a neki tvrde svaki drugi dan jer je spermatozoidima potrebno vreme da se regenerisu. Moj ginekolog savetuje svaki drugi dan,a na tv-u sam slusala jednog doktora koji je strucnjak za sterilitet i on tvrdi da je najbolje imati odnose svaki dan. Sta vi mislite o tome?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nema potrebe imati odnose svaki dan jer spermatozoidi žive u telu žene 72h. Spermatozoidima treba vreme da se regenerišu. Za spermogram se preporučuje 4 dana apstinensije.
Ja mislim da do pred ovulaciju treba apstinirati 3-4 dana a onda imati odnose. Ako se ne zna tačno kada je ovulacija najbolje imati odnose svaki drugi dan. Nikako svaki.
Ja mislim da do pred ovulaciju treba apstinirati 3-4 dana a onda imati odnose. Ako se ne zna tačno kada je ovulacija najbolje imati odnose svaki drugi dan. Nikako svaki.
E imam i ja jedno pitanje:
suprug i ja imamo odnose 1-2 puta nedeljno, i pritom smo oboje pod velikim stresom zbog posla. Zanima me jel ima nekoga ko je s takvim tempom ostao u drugom stanju jer mi "pokušavamo"
5 meseci sada, i ništa. Čitala sam da je 6 meseci do godinu dana normalno, ali opet se pitam da li bi trebalo možda da odemo negde na duuuuug odmor i potrudimo se malo više. Šta mislite, onako laički?
suprug i ja imamo odnose 1-2 puta nedeljno, i pritom smo oboje pod velikim stresom zbog posla. Zanima me jel ima nekoga ko je s takvim tempom ostao u drugom stanju jer mi "pokušavamo"

Koji gore?Gala06 napisao:Kada onaj gore kaze e tada ces da zatrudnis!

Mi koji ne verujemo, greskom imamo decu?

Ifigenija, svakako da bi odmor pomogao, sigurno je lakse ako niste pod stresom, ali tu nema pravila. SAcekajte jos neko vreme, ako vam se cini da "nema vajde", krenite da se posavetujete sa svojim doktorom.
pozdrav.
Gala, ja ne verujem u sudbinu, a još manje u volju božju, već u planiranje porodice.Gala06 napisao:Kada onaj gore kaze e tada ces da zatrudnis!
Isidora, hvala na odgovoru. Doktor mi je rekao 6 meseci prirodno, pa ćemo početi sa analizama ako ne bude ništa, ali ja sve nešto mislim da je sve u redu, ali da se mi ne trudimo dovoljno. Ja sam npr. non-stop na putu, što letim, što vozim po par stotina kilometara po Srbiji i okolini, i nikako ne mogu da se opustim kao čovek, a kažu da je to jako bitno. Jedan doktor mi je predložio da odem na jedan duuuug odmor i da zaboravim posao, a drugi mi je taktično predložio da napustim takav posao...

Ifigenija, nemoj se mnogo oslanjati na Boga i Sudbinu, oni ne prave decu.
Ja verujem u to da se deca prave onda kada resimo da ih pravimo i kada smo spremni za to. Naravno, ako nemamo neki medicinski problem.
More, sunce, iskljuceni mobilni telefoni i dosta seksa - moj recept. Meni je upalilo iz prve. Kada kazem dosta, znaci BAR jednom dnevno.
Pozdrav.
Ja verujem u to da se deca prave onda kada resimo da ih pravimo i kada smo spremni za to. Naravno, ako nemamo neki medicinski problem.
More, sunce, iskljuceni mobilni telefoni i dosta seksa - moj recept. Meni je upalilo iz prve. Kada kazem dosta, znaci BAR jednom dnevno.
Pozdrav.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Re: Koliko cesto imati odnose da zatrudnis?
Ja kako god promenim posao, napravim par dana odmora i za to vreme napravim kcerkicu! Sinove iskljucivo pod teskim stresom!
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
Re: Koliko cesto imati odnose da zatrudnis?
Nista sto je na silu nije dobro! Treba imati odnose onoliko koliko vama prija i ne treba se opterecivati! Evo, ja sam zatrudnela 8 meseci posle svadbe i skoro celo to vreme smo se zezali, ponekad je bilo snosaja u mene, ponekad ne, cak se desilo par puta i u tim kao najplodnijim danima a nisam ostala trudna. Kada smo se najmanje nadali, ja kupim test i ono II(dve crtice)! Ali, mi smo se dogovorili da to dodje spontano i neplanirano i nigde nismo zurili... Inace, vrlo je vazno znati da sve ide iz mozga i vrlo je cest slucaj da zena ne moze da ztrudni kada je opterecena tom cinjenicom a cim se opusti i prestane da misli o tome- PUF- dodje beba!
Re:
Vec si sama odgovorila na to pitanje.isidora napisao:Koji gore?Gala06 napisao:Kada onaj gore kaze e tada ces da zatrudnis!![]()
Ne stavljaj mi u usta nesto sto nisam rekla niti napisala!isidora napisao:
Mi koji ne verujemo, greskom imamo decu?![]()
Ja sam napisala samo kako ja gledam na te stvari! A sada u sta ti verujes ili ne tvoja stvar!