Imam veoma cesto probleme sa jajnicima. Imam 28 g, nisam udata, nisam nikad radjala.
Ustvari pre nekoliko godina je ustanovljeno na ultrazvucnom pregledu da imam cistu na desnom jajniku. U pitanju je vodena cista, pracena je u periodu izmedju dve menstruacije kako se ponasa, da li se uvecava. Posle toga sam koristila nesto vise od godinu dana sa pauzama Diane 35 po preporuci doktora. Za to vreme sam imala redovne menstruacije, bez bolova, sto do tada nije bio slucaj. Nedavno sam prestala da koristim kontracepciju, bolovi su se ponovo javili. Prvi ciklus je bio 35 dan posle poslednje pilule, a sledeci na 32 dan. Pre poslednjeg sam imala jake bolove u predelu desnog jajnika. Drugi lekar mi je na pregledu potvrdio za cistu, s tim sto je rekao da to mora da se operise jer je preko 68 mm velicine, ali da pre toga uradim dopler ultrazvuk i tu markere. Rekao je navodno da ja uopste nemam ovulaciju. Najpre je sumnjao na vanmatericnu trudnocu, ali je test pokazao negativno.
Sta je najbolje u ovom slucaju uraditi? Da li sve te analize, ili ispratiti ponovo ponasanje ciste. Mora li uvek na operaciju?
Da li to znaci da ne mogu imati dece?
Cista na jajniku
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moguće je da imaš PCO sindrom. Popričaj sa ginekologom na ovu temu. Ne mora da znači da nećeš imati dece jer ja imam ovaj sindro (Sindrom policističnih jajnika) a sada sam u šestom mesecu trudnoće iako sam imala jako neuredne menstruacije od kada imam PCOs. Ja nisam dobijala ni na 40 dana već sam pila Endometril kako bih izazvala menstruacije. Zapamti da i sa takvim menstruacijama može da se ostane u drugom stanju!!!
Ne brini sve se to rešava

Ne brini sve se to rešava