KOLP NALAZ-EKTOPIJA U SANACUJI OTVORENOG TIPA NA 12 H AW EPITEL ULAZI U CERVIKALNI KANAL, KANAL POLJE AW EPITEL NA ZADNJOJ USNI NA 5H.
HISTOPATOLOSKA DIJAGNOZA-ENDOCERVITIS CHRONIKA.
EROSIO PAPILARIS CERVICIS INFLAMANTA CUM METAPLASIO SQUAMOSA COMPLETA.
MOLIM DA LI JE OBAVEYNA KONIZACIJA I DA LI SE OVO MOZE OTKLONITI LASERSKI . Imam 44 god.
Hvala unapred.
KONIZACIJA?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Slican nalaz bio je i kod mene, znaci nije bilo znakova displazije i cin-a vec hronicnog cervicitisa izazvanog ranije lečenom i izlečenom hlamidijom (utvrdjeno hp nalazom).
Uradjena mi je pre mesec dana intervencija omčicom zbog 3a grupe na papa testu iako je hp nalaz sto se tice displazije ok. Rečeno mi je da sam imala bas veliku upalu.
Konizacija je za vas slucaj nesto ozbiljniji zahvat i nema potrebe za njim. Meni je intervenciju na grlicu omčicom uradio dr sa onkologije u Sr. Kamenici u privatnoj ordinaciji i kostalo je 200 evra.
Nije bolelo i radjeno je u lokalnoj anesteziji.
Sve najbolje!
Uradjena mi je pre mesec dana intervencija omčicom zbog 3a grupe na papa testu iako je hp nalaz sto se tice displazije ok. Rečeno mi je da sam imala bas veliku upalu.
Konizacija je za vas slucaj nesto ozbiljniji zahvat i nema potrebe za njim. Meni je intervenciju na grlicu omčicom uradio dr sa onkologije u Sr. Kamenici u privatnoj ordinaciji i kostalo je 200 evra.
Nije bolelo i radjeno je u lokalnoj anesteziji.
Sve najbolje!