Butna kost bebe kraca, dabl tes u redu, quadripl u redu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Jasnabajic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 21, 2009 12:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Butna kost bebe kraca, dabl tes u redu, quadripl u redu

Post od Jasnabajic »

Postovani doktori,
U 36. nedelji sam trudnoce. Juce sam bila na redovnom oregledu u bolnici i lekar je konstovao da mi je posteljica u trecem stepenu zrelosti i da je bebina butna kost-Fe manja nego sto bi trebala da bude (64).
Genetske testove sam radila - duble i quadriple test koji su bili u redu.
Inace ja imam 24, a muz 26 godina i u porodici nije bilo gen. anomalija, a i testovi su bili ok.
Kada je moja doktorka videla njegov izvestaj, odmah mi je dala uput da uradim CTG i color dopler u Narodnog fronta, sto sam i uradila.
Dr. koja me je tamo pregledala je rekla da je CTG ok, da nemam kontrakcije i da je beba u dobroj kondiciji. Izmerila je butnu kost (69) i rekla da ne bi trebala da brinem, jer je podlakticna kost ok duzine i da mera te butne kosti ne zaostaje mnogo za ostalim merama bebe.
Interesuje me vase misljenje o ovom slucaju.
Sto se tice zrelosti posteljice, ja sam nepusac.

Veliko hvala unapred :)))))))
J.
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Ja nisam doktor, ali evo mog iskustva. Od 19. nedelje su mi pricali da je butna kost kraca, dabl i kvadripl su bili u redu, pred kraj trudnoce isto dr napomenuo da je butna kost kraca. Rezultat: savrseno zdrav deckic, malo sitniji, ali proporcionalan :)

Poenta moje price je - nemoj da brines. Ne mogu sve bebe imati butnu kost iste duzine, kao sto ni svi odrasli nisu jednaki. Moj malisa sada ima 15 meseci i visok uje koliko i njegovi vrsnjaci. Brzo je nadoknadio to sto je rodjen sa samo 47 cm. :)
Jasnabajic
Novi član
Novi član

Post od Jasnabajic »

mnogo ti hvala na odgovoru tako brzo :)))
i mi se nadamo da ce sve biti ok :)
pozdrav!!!!
J.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Meni je "iskusna" babica za prvo dete rekla da je prilicno sitno, ali to se, kao, desava kod prvorotki. Rodila sam devojcicu 3,6kg i 58cm duzine! Ne da nije sitna, vec je bila kao balerina (i sad je :) )

Nemoj mnogo razmisljati, uzivaj u poslednjim danima trudnoce...

Sve najbolje.
Jasnabajic
Novi član
Novi član

Post od Jasnabajic »

ma znam, ali sam se taj dan bas preplasila :(
od tad je proslo par dana pa sam se smirila i sad je vec bolje!

Veliko hvala za reci podrske :D
J.
Odgovori