HITNOOOOOOOOOOOOOO,MOLIM VAS

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
opsednuta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 10:09 pm

HITNOOOOOOOOOOOOOO,MOLIM VAS

Post od opsednuta »

juce mi je popravljen zub i stavljena bela plomba,sinoc sve bilo u redu

jutros cim sam otvorila usta zub reaguje na vazduh,a nakon toga prilikom jela boli kada zagrizem hranu

zvala sam zubarku i idem u pola 2 da pogleda

problem je utoliko veci jer putujem u petak na more,sta da radim

ona misli da je verovatno do plombe i da ce ta bol prestati kad mi stavi crnu plombu,a meni se cini da je ta osetljivost prevelika da bi prestala,imam utisak kao da mi ceo zub bridi,mozda je to samo zbog mog straha
da li treba da ga izvadim?
molim za savet,mnogo bi mi znacilo :cry:
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Najverovatnije je reč o osetljivosti zuba na kiselinu kojom se vrši nagrizanje pre aplikacije samog kompozitnog ispuna, mada postoje i neki drugi razlozi. U svakom slučaju, nemaš razloga za brigu jer se taj problem lako rešava uklanjanjem sadašnje plombe i postavkom nove, najverovatnije amalgamske (crne).
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

doktorka mi je sastrugala plombu posto je problem bio u tome sto je previsoka,i onda mi je dala da zvacem zvaku i nije me vise bolelo :D :D :D

ali mi je i dalje malo osetljiv, kad udahnem vazduh,ona kaze da je to normalno,da moze da traje i do 3 nedelje ali da ce se postepeno smanjivati

jel to zaista tako ili treba da insistiram da mi stavi crnu plombu
ona kaze da kvar nije ni blizu zivca tako da nema sanse da je neki problem sa zubom vec iskljucivo je u pitanju osetljivost zbog plombe i zahteva od mene da se opustim i ne razmisljam o zubu
a ja sam toliko napeta,sva sam se pretvorila u zub,i cela vilica mi je osetljiva od stresa,jako se bojim
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Malo mi je neobično da doktorka kad ste prvi put bili nije uskladila okluziju, odnosno da nije podesila visinu plombe, ali dobro, dešava se. Pošto sam i ja pretpostavio da pulpa nije otvorena jer bi dr to primetila, problem je definitivno u plombi. Nemate nikakvih razloga da baš toliko razmišljate o tome i da se toliko opterećujete. Vaš zub nije bolestan i nema reči o vađenju. Ja takođe spadam u one koji "osete" zub par dana posle stavljanja bele plombe. Ne brinite ništa, uživajte i lep provod na moru želim!
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

jeste ona je uskladjivala plombu bas dosta ali posto sam ja jako osetljiva morala je da mi da 2 anestezije i oduzelo mi se pola lica pa nisam vise mogla da procenim da li osetim plombu ili ne,pa je dogovor bio da danas dodjem da to dovrsimo
ali ja nisam pomislila da bol prilikom zagriza bude tako jak pa sam se uspanicila da nesto nije u redu sa zubom
hvala ti jako puno,bas si me smirio,nisam znala da je to normalno da se zub oseti nekoliko dana,nadam se da ce se polako smiriti,posto imam utisak kao da mi kroz usta duva vetar :lol: :lol: :lol:

doktorka je bas sjajna,i ima jako puno razumevanja,ali sam ja malkice nenormalna :cry:
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

dupli post
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

imam samo jos jedno pitanjce
koliko jaka treba da bude ta osetljivost na hladno?ako me razumete

ponekad kad udahnem imam utisak kao da mi prodje hladnoca kroz citav zub,pa me to malo uplasi,jel to normalno,izvinjavam se ako je pitanje glupo :roll:
Odgovori