Pancreatitis acuta

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sremac67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 12:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pancreatitis acuta

Post od sremac67 »

Slucajno sam pronasla ovaj forum i procitala pricu devojkle ciji je otac oboleo i nazalost preminuo od posledica bol.ac.pancreatitisa.Mom ocu se to dogodilo pre tacno tri meseca,a ja jos uvek ne mogu da prihvatim stvarnost i imam strasnih i psihickih i organskih problema.Reaktivna depresija,a sad i problemi sa zelucem.Ono sto je za mene strasno i jos teze mi pada smrt oca je to sto smo i moj suprug i ja lekari ,a takodje smatram da mom ocu nije ukazana pomoc na vreme i zato sam i preuzela odgovarajuce mere protiv lekara koji je imao uradjene nalaze pre nego sto je pregledao mog oca KS(Le 21,4),Nativni abdomen koji pokazuje pocetak ileusa kao i ultrazvuk abdomena na kome se vidi akutizacija cholecyste sa dva konkrementa.Dg;Cholecystopancreatitis ac.Hirurg kod kojeg sam odvela oca je rekao da je moj otac za kucno lecenje i da mu nece ukljucivati infuziju jer ce mu napraviti vlagu na plucima.Ja nisam mogla da verujem sta prica i pokusala da mu objasnim da je moj otac kardiopulmonalno kompenzovan,ali nakraju sam odvela oca kuci i pomislila da kad to kaze hirurg koji ima 25 god.iskustva valjda tako treba .Da bi moj otac sutradan upao u jedno tesko stanje,razvio dif.peritonitis,poremecaj disanja.Nije stigao do operacije preminuo je posle 13 dana od prijema u intenzivnu negu.Mene samo interesuje da li neko zna da li postoje definisani vodici za lecenje ove bolesti i da li se pacijent sa ovakvom dijagnozom sme vratiti kuci.Nadam se da ima hirurga na ovom forumu koji mogu da mi odgovore,jer ja kao lekar preventivac koji je poverovao svom kolegi hirurgu sa iskustvom ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da sam to uradila,da sam zanemarila svoje znanje i emocionalno razmisljala kao cerka svog oca.Nazalost takvi ljudi kao sto je ovaj hirurg koji je i nacelnik operativnog sektora i dalje rade i ko zna koliko je takvih gresaka napravljeno.Unapred zahvalna. :evil:
Odgovori