Grip i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Keta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 9:59 am

Grip i trudnoca

Post od Keta »

Planiramo bebu krajem godine ali smo uplaseni zbog svinjskog gripa.
Culi smo da je u Spaniji jedna mlada zena umrla od posledica svinjskog gripa.
Imam 23 godine i dete od 2 godine,sto se zdravlja tice sve je u najboljem redu...jedino sto smo i ja i muz na poslu u kontaktu sa dosta stranaca.
Da li da sacekam da prodje zima i sezona gripova i sl ili da sacekamo da se cela situacija sa gripom sredi,mada smo culi da verovatno i nece u naredne 2 god.
Sta je vase misljenje..znam da nema garancije nikakve ali koliko su ustvari zena i nerodjena beba u opasnosti od ovog gripa ?
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Znam da te ovo muči....naravno, kao i mene-trudnu!
Svakako nije bezazleno znati da je "Evropa"obezbedila milion vakcina, samo za Srbiju!Zašto?
Na ovako malom prostoru, cifra je prešla na preko 100 obolelih..

Srećom, nije epidemiolog Kon, jedina TV faca, te se može čuti, poslednjih dana i po koji drugi dr. npr. sa infektivne klinike VMA....Šta će, i ti dr, koji "malo drugačije" nastupaju..svesni su toga da moraju da budu oportuni "vlasti"..no, izgleda da ih ipak prof. kodeks sprečava da nam ne kažu i po nešto novo, drugo, od onoga što nam spomenuti Kon, uz blazirani i nadobudni smešak poručuje, najčešće sa gradske nam TV...
Vrhunac njegove drskosti da izjavi: da ljudi vole da čitaju tračeve, spektakle itd....
Sve povodom novinarskog pitanja : da li je moguće da je svesno produktovan grip, kombinacijom ptičijeg+svinjskog+humanog iliti ljudskog gripa...u laboratorijskim uslovima!

Austrijska novinarka je već podnela krivičnu tužbu protiv nekih čelnika SZO , kao i kompanije koja će , ovih dana, izaći sa vakcionom!??
Dr. sa VMA su govorili da je: "malo neobično da se za tako kratko vreme ustanovio genom.odakle potiče grip".....Još od Meksika...
No, zbog blaziranosti, te udvaranja raznim Egzitima i kako reče KON"drugim muzičkim manifestacijama"mi sada imamo realnu opasnost na koju nas, VEĆ, navikavaju da na jesen treba da bude na stotine hiljada ljudi..zaraženih....Da li jeto normalno?????
Objektivno, ni jedna zemlja ne može da zbrine toliki broj obolelih, niti se može dati na Torlak utvrđivanje tolikog broja briseva...prema tome,...............
i ja se bojim tog gripa, jer realno predstavlja opasnost za čitavo stanovništvo, ali naše vlasti ne preduzimaju nikakve mere, slične onima u Rusiji, Kini,ili drugim Evropskim zemljama...koje su preventivno delovale, dok su predohdno spomenute imale i zatvarane granica, ili embargo na ulaz, ukoliko dolaze iz zemlje sa detektovanim gripom....itd.itd..

Tako da možemo zahvaliti "slanju lepe slike u svet o Srbiji" državi, kao sistemu, to što već imamo ovu brojku obolelih....koja jeste opasnost.....da probudi razne bolesti......i ugrozi zdravlje .....da ne kažem....dalje....
Jesen nije daleko, ja bih sačekala........No, ostaje da se vidi.....................Da se molimo bogu da nas zaobiđe, to teško da će biti od pomoći.................u ovakvim okolnostima....
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Lily, da dam par detaljcica iz beloga sveta o gripu koji je tako "bezazlen''
-U Nemackoj beba stara sest dana zarazena
-U Albaniji danas tek prvi slucaj
-U Guci se ocekuje oko 500.000 posetilaca
-Samo na Egzitu 63 zarazena
-Torlak ispunio "kvotu''-analiza samo za teze slucajeve
-U Austriji svi zarazeni na stacionarnom lecenju u izloaciji (prvi slucaj april, danas prijavljeno jos sedam ukupno 64)
-Analiza uzrastne strukture pokazala je da oko 75 odsto obolelih cine deca i osobe mladje od 30 godina
.....
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Ovaj grip je opasniji za trudnice nego za ostatak populacije, tj. kod trudnica je rizik od ozbiljnih komplikacija veci.

Ako ne dodje do komplikacija, pretpostavljam da za bebu rizik postoji kao i u slucaju svih ostalih infekcija, dakle samo u prvom tromesecju.

Kazu da ce na jesen biti dostupna vakcina, tako da bolje sacekajte da se vakcinisete pre nego sto zatrudnite.
Odgovori