Tsh pre VTO

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kasija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 25, 2008 7:48 pm

Tsh pre VTO

Post od kasija »

Molim vas ako neko zna da li tsh veci od 2 problem za uspesnost VTO,
Na nekim forumima sam citala da u inostranstvu doktori strogo drze pod kontrolom i da je obavezno ispod 2 zbog uspesnosti. Ja sam radila tsh i bio je 2.86 posto sam u procesu \vto bojim se da zbog toga nece uspeti. Doktorka kaze da je sve u redu, ali ja se bas brinem. Volela bih da neki ginekolog prokomentarise TSH vrednosti.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Kasija,
nisam dr
ali dr Radoncic to objasnjava, da u samom postupku VTO raste TSH verovatno zbog stimulacije, pa je zato bolje da pre VTO bude ispod 2, ali ni tvoja vrednost nije zabrinjavajuca
nigde me
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 11:56 pm

Post od nigde me »

I mene jako zanima neko stručno mišljenje ,ali i lično iskustvo sa ovom tematikom jer sam i ja u procesu za VTO a od prijatelja koji će da rade VTO u Beču sam saznala da tamošnji Dr je je upravo rekao da TSH mora da bude ispod 2 i prepisao joj lijekove za snižavanje istog(nalaz je iznosio 2.89),i da se na zapadu drže te procedure kao zakona jer ako je TSH iznad 2,nema šanse da ijedna ostane u drugom stanju,valjda se embrion ne može zalijepiti za zid materice..Pokušala sam da nađem objašnjenje ali bezuspješno.Naši ljekari o tome ništa ne pričaju i neznaju. :roll:
Odgovori