sta ako operacija ne uspe?

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bokabroz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2009 5:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sta ako operacija ne uspe?

Post od bokabroz »

Sigurna sam da postoji puno primera ne uspelih operacija,bilo da je rec o operaciji grudi, nosa,liposukcije, ma sta god... jedan od takvih slucajeva sam i ja,nazalost...
Proslo je vise od godinu dana,od kada sam imala operaciju grudi, tacnije povecanje grudi na VMA. E od tada pa do sada ja sam se bas namucila,i sada konacno sam zakazala operaciju kod drugog hirurga,da bih izvadila implantante i doktor mi je rekao da cu morati da sacekam par meseci nakon toga pa da stavim druge... Samo se nadam da ce sada biti sve ok... Inace na VMA me je operisao dr.Marjan Novakovic,ne znam sta da mislim o njemu,i ne znam da li je njegova greska ili sta? Sa njim jednostavno nisam uspostavila normalnu komunikaciju,od samog pocetka...Ako me sada pitate zasto sam onda uopste pristala da me on operise ako mu ne verujem u potpunosti,ni na to nemam pravi odgovor,cula sam sve najbolje o njemu,pre operacije,tako da sam zanemarila svoje neko licno misljenje...Bilo mi je samo bitno da dobijem nove grudi... Sada sam se odlucila za dr.Gacevica,o njemu sam takodje cula sve najbolje,bila sam kod njega na pregledu i skroz mi je ok,za par dana cu imati tu operaciju i nadam se najboljem,samo da se to sredi,pa u oktobru sve od pocetka...
bokabroz
Novi član
Novi član

Post od bokabroz »

moj problem je sledeci: posle operacije grudi,doktor mi je rekao da je sve proslo ok,bila sam jedan dan na klinici i dosla kuci... Bolovi su bili podnosljivi,nista strasno,iskreno mislila sam da ce me puno vise boleti.
Doktor Novakovic mi je zakazao prvu kontrolu za 7 dana,do tada je sve i bilo ok. Kada sam otisla na tu prvu kontrolu,skinuo mi je spoljne konce i to me je malo bolelo,vratila sam se kuci i bolovi su postajali sve jaci ali samo na jednoj dojci,kasnije je pocela da me boli i cela ruka,bolovi su bili jaci nego neposredno posle operacije... Dobila sam i temperaturu... Uplasila sam se bas , bas...
Kada sam ustala i pogledala na ogledalu, videla sam da na maici koju sam nosila,tacno ispod reza pocinje da se siri mrlja,tada mi se ucinilo da je to krv,posto je maica bila crvena,nisam smela ni da pogledam,sirila se jako brzo. Pozvala sam doktora i rekla mu sta se desava,rekao mi je da dodjem u hitnu,na VMA. On nije bio tamo ali me je primio njegov kolega,isto plasticar,rekao je da to nije nista strasno i da se desava...
Pukao je rez i tecnost koja se skuplja je pocela da curi,ona je bila ruzicasta...previo mi je to i rekao da se javim sutra Novakovicu.
Od tog dana pa do danas se to ponavlja,odnosno,ta tecnost se skuplja i povecava dojku,tako da oni moraju da mi probuse to da bi ta tecnost izasla i posle neko vreme bude ok,onda ponovo. Ja ni danas ne znam sta izaziva to,objasnili su mi da se sada stvorila neka kapsula iznad implantanta koja ga potiska i gura van... Ta dojka mi se totalno deformisala... Sa ovom drugom dojkom je sve ok,ali ipak sam se odlucila da izvadim oba implantanta i da kasnije uradim ponovo...
Molim vas ako neko ima slicno iskustvo ili neki savet da pise,meni je puno znacio svaki razgovor sa nekim ko ima slicnih iskustava... Mozda na ovaj nacin pomognemo nekom,mislim da se ipak najbolje razumeju osobe koje imaju slican problem. HVALA!!!
Korisnikov avatar
Plastic Surgeon
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 4:05 am
Kontakt:

Post od Plastic Surgeon »

Cao, bokabroz. Verovatno si vec operisana, javi kako je proslo?
Znam devojke koje su imale slicno iskustvo. Najverovatnije se radi o infekciji... Jesi li nosila tu tecnost na analizu? Jesi li primala terapiju antibiotika? Obicno u ovoj tecnosti nadju stafilokoke :cry: Kapsula se stvorila bas zbog infekcije i stalnog skupljanja te tecnosti.
Javi se kako je.
bokabroz
Novi član
Novi član

Post od bokabroz »

E operacija je bila u petak uvece na klinici Adonis, operisao me je dr.Gacevic,izvadila sam oba implantanta i uzeli su mi bris,sutra ce stici rezultati pa cu konacno saznati sta je bilo...
Trenutno mi je dobro,po malo me boli ali nista strasno,primam neku terapiju u vidu injekcija,dve juce i dve danas i pijem lekove chymoral i orvagil. Samo se nadam da ce sada konacno sve biti ok.... :)
Korisnikov avatar
Plastic Surgeon
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 4:05 am
Kontakt:

Post od Plastic Surgeon »

Pa odlicno! Imas pp :wink:
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Bokabroz zelim ti brz oporavak i da budes zadovoljna novim grudima.Reakcija organizma na implante je individualna.Tebi se na zalost stvorila kapsula:( Gde ti je sad novi doktor stavio silikone,ispod zlezde ili misica?
Odgovori