molim pomoc-NE MOGU VISE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jelenaso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 9:53 pm

molim pomoc-NE MOGU VISE

Post od jelenaso »

Imam 25 godina, menstruacije dobijam redovno na 27-28 dana ali krvarenje je vrlo oskudno, po par kapi tokom 4 dana, osim drugog kada je krvarenje normalno.
Moji problemi su poceli pre 12 godina ( kada sam jos bila nevina) i to uzasan svrab pracen slabim belicasto-prozirnim sekretom bez mirisa. Doktor mi je prepisivao razne vrste vaginaleta i tableta i svrab se samo malo ublazavao tokom terapije ali nikad nije prestao. Iste simptome imam do dan danas.
Verovali ili ne, mene 12 GODINA NE PRESTAJE DA SVRBI i niko ne moze da mi kaze sta je u pitanju. JA NE MOGU VISE!
U medjuvremenu sam imala 4 upale bubrega i 3 puta sam lezala u bolnici tokom 3 godine, dobijala razne antibiotike i posle nekog vremena opet pokusala da stanem na kraj tom prokletom svrabu. Opet setanje po ginekolozima, prolazak iste procedure da bi mi nasli aprila 2004god. escherichiu coli u velikom broju a antibiogram je bio:
amoksicilin i klavulanska kis R
cefaleksin R
cefahlor R
ceftriakson S
gentamicin R
trimetoprim+sulfametoksazol R
norfloksacin S
ofloksacin R
ciprofloksacin R
roksitromicin R
azitromicin R
To vam sve govori, doktorka mi nije prepisala nikakvu terapiju jer nije imala sta,rekla mi da ne pijem uopste nikakve antibiotike neko vreme dok se organizam ne procisti i tu je sve opet stalo. A svrab nastavio.
Onda sam dobila kondilome 2005. i skinuli su ih laserom. Opet gljivice, gljivice, gljivice..
Septembar 2007. prvi put doktorka mi je dala da uradim pored hlamidije test na urea i mikoplazmu i ureaplazma je naravno bila +, samo ko zna od kad... Pila sam azitromicin i doksiciklin pa je jedan nalaz bio negativan
2008. ureaplazma opet pozitivna, popila 2 kutije doksiciklina, pa je jedan bio nalaz bio negativan,
a sada pre 10 dana opet ureaplazma pozitivna
doksiciklin S
josamicin S
ofloksacin I
eritromicin I
tetraciklin S
ciprofloksacin I
azitromicin S
klaritromicin S
pristinamicin S
I iz kulture cerviksa ja izolovan enterococcus spp.
ampicilin S
amoksicilin+klavulanska kis S
hloramfenikol S
tetraciklin R
inace mikoplazma mi je uvek bila negativna kao i hlamidija a urinokultura sterilna, gljivice su uglavnom tu i pored toga sto sam pila diflukan, mazala canesten, stavljala neo penotran, ispirala se sodom bikarbonom..
Sta bi mi sad od terapije preporucili posto ne verujem vise ovim lekarima? I molim vas dajte mi neko svoje misljenje u vezi ovog konstantnog ubitacnog svraba, jer ne mogu to vise da podnesem, ponekad pozelim da me boli umesto sto me toliko svrbi pa bih bar popila neki lek protiv bolova ...
hvala unapred[/i]
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

uh, dugačak ti post...za pitanje...

Probaj da 2-3 meseca uzimaš Acedophillus i vit. C, dozu od 1000mg.
Kupi knjigu Vitaminska biblija...ima ih u knjižarama Klub čitalaca i mi...Vredi!
Preojentiši se na kvalitetnu hranu,videćeš već u samoj knjizi..

Takođe, probaj da iz svog mozga zaustaviš poruku-"da počinje svrab"!
Batali antibiotike, na par meseci!

Meni je nakon 2god. lečenja III i VI grupe,pomogao Acedophillus!
Sada, posle 10god. ovog preparata se setila dr. iz Rusije, i nije mi savetovala da uzimam antibiotike...
Podigni imunitet organizma, idi na odmor, batali sve...
Možda da promeniš dr, pitaj šta misle o vaginaletama Macmiror..čini mi se da se tako zovu.Nemačka proizvodnja.
Konstantna upotreba vaginaleta i antibiotika je više kontraproduktivna, no što pomaže...
Pokušaj, baš ovako kako sam ti napisala!
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Post od ibi-ibi »

Ja bih ti preporucila Lactogin kapsule.To je jedna vrsta probiotika za vaginalnu floru.Najiskrenije bih ti preporucila da savet potrazis kod nekog drugog ginekologa ili da pozoves dr sa sajta 21 dan.Sve najbolje.
jelenaso
Novi član
Novi član

Post od jelenaso »

Jao hvala vam! Ovo ipak neko cita :D Laktogin kapsulice sam pila vec u vise navrata i nista. Verovatno one poboljsavaju floru koja je malo poremecena ali moju nikako. :cry:
Ovo nisu terapije samo jednog lekara bilo ih je tu 10ak za ceo ovaj period.. A danas mi je dr. u studentskoj poliklinici prepisao dovicin 2x1 tokom 5 dana, hemomicin 1x2 tokom 6 dana, i neke vag. sto se prave na bazi dovicina 10 dana. To sve na osnovu mog antibiograma ali nije mi bas jasno kako je tu obuhvacen i enterococcus :oops: A i cula sam da terapija za ureaplazmu traje bar 3 nedelje.
Ajde da jos i ovo probam i ispostujem pa cemo da vidimo.
A sta je tacno acidophillus i gde mogu da to nabavim?
Sorry za dugacak post ali nisam znala kako krace da sve objasnim, a verujte mi da ima tu jos dosta toga. Pozdrav!
tamariska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 11:15 am

Post od tamariska »

E ovako, posto sam prosla i ureaplazme, i non stop neki problem godinama sa sekretom, gljivice, bakterije, stalno nesto, a imala sam i ranicu na grlicu, skidanje laserom... slicna prica kao tvoja.

E sad, ja cu da te savetujem kako sam ja resavala problem, pa ti vidi sta ces.

1. odraditi sve briseve - ureaplazme, mikoplazme, hlamidije, cervikalni, vaginalni, papa, sekret, bakterioloski brisevi (gardanele, kako li se vec zovu sva ona cuda - rade sve to u Konzilijumu)
2. odraditi HPV tipizaciju, a zbog tvog grlica, moras Papu na 6 meseci obavezno uz kolposkopiju
3. moja terapija za ureaplazmu se sastojala - 4 nedelje antibiotika prema antibiogramu, 5 razlicitih antibiotika, u udarnim dozama (citaj: duplim), i svaki se pio samo na par dana, i odmah se prelazilo bez pauze na sledeci antibiotik). U isto vreme, mi je dr dala da koristim vaginalete za ureaplazmu, koje ne mozes kupiti, vec ih pravi samo apoteka u Njegosevoj (ona drzavna). Prave se na recept. Uz sve to sam pila i laktobacile (za neke od antibiotika je zabranjena upotreba mlecnih proizvoda, a posto su meni antibiotici izazivali odmah gljivice, to smo sprecili Liobif tabletama - to su cisti laktobacili da ti odrzavaju floru i faunu, jer se dugo piju antibiotici.
Dakle, u isto vreme sve briseve uretre je obavio i suprug, i dobio isto tako jaku i dugu terapiju antibiotika, iako nije imao pozitivan nalaz. Sexa se treba uzdrzavati, ili koristiti kondome, za vreme lecenja.

Kad si izlecena od ureaplazme?
Nakon sto ispijes terapiju, pravi se pauza od mesec dana. Nakon isteka tih mesec dana, ides ponovo na bris za ureaplazmu+mikoplazmu, to ide u paru. Recimo da ces taj bris kontrolni raditi 01.07. (primera radi). Ako bude negativan, na bris ides ponovo 01.09. i 01.11. znaci svaka dva meseca - brisevi. Tek kada 3 uzastupna brisa u razmaku od 2 meseca budu negativna, smatras se izlecenom. Ne daj se zavarati.

Nije lako ispiti sve te antibiotike (dobijes punu kesu), mi smo se vec na kraju gadili i hrane i svega od njih, sav se cini mi se osecas na antibiotike. Ali bolje izleciti, nego zaleciti.
Izlecenje ureaplazme i spaljivanje ranice na grlicu, kod mene su automatski po prvi put u zivotu doveli do normalnog sekreta II. Automatski je nestao i svrab, jer je on posledica sekreta.
tamariska
Novi član
Novi član

Post od tamariska »

E ovako, posto sam prosla i ureaplazme, i non stop neki problem godinama sa sekretom, gljivice, bakterije, stalno nesto, a imala sam i ranicu na grlicu, skidanje laserom... slicna prica kao tvoja.

E sad, ja cu da te savetujem kako sam ja resavala problem, pa ti vidi sta ces.

1. odraditi sve briseve - ureaplazme, mikoplazme, hlamidije, cervikalni, vaginalni, papa, sekret, bakterioloski brisevi (gardanele, kako li se vec zovu sva ona cuda - rade sve to u Konzilijumu)
2. odraditi HPV tipizaciju, a zbog tvog grlica, moras Papu na 6 meseci obavezno uz kolposkopiju
3. moja terapija za ureaplazmu se sastojala - 4 nedelje antibiotika prema antibiogramu, 5 razlicitih antibiotika, u udarnim dozama (citaj: duplim), i svaki se pio samo na par dana, i odmah se prelazilo bez pauze na sledeci antibiotik). U isto vreme, mi je dr dala da koristim vaginalete za ureaplazmu, koje ne mozes kupiti, vec ih pravi samo apoteka u Njegosevoj (ona drzavna). Prave se na recept. Uz sve to sam pila i laktobacile (za neke od antibiotika je zabranjena upotreba mlecnih proizvoda, a posto su meni antibiotici izazivali odmah gljivice, to smo sprecili Liobif tabletama - to su cisti laktobacili da ti odrzavaju floru i faunu, jer se dugo piju antibiotici.
Dakle, u isto vreme sve briseve uretre je obavio i suprug, i dobio isto tako jaku i dugu terapiju antibiotika, iako nije imao pozitivan nalaz. Sexa se treba uzdrzavati, ili koristiti kondome, za vreme lecenja.

Kad si izlecena od ureaplazme?
Nakon sto ispijes terapiju, pravi se pauza od mesec dana. Nakon isteka tih mesec dana, ides ponovo na bris za ureaplazmu+mikoplazmu, to ide u paru. Recimo da ces taj bris kontrolni raditi 01.07. (primera radi). Ako bude negativan, na bris ides ponovo 01.09. i 01.11. znaci svaka dva meseca - brisevi. Tek kada 3 uzastupna brisa u razmaku od 2 meseca budu negativna, smatras se izlecenom. Ne daj se zavarati.

Nije lako ispiti sve te antibiotike (dobijes punu kesu), mi smo se vec na kraju gadili i hrane i svega od njih, sav se cini mi se osecas na antibiotike. Ali bolje izleciti, nego zaleciti.
Izlecenje ureaplazme i spaljivanje ranice na grlicu, kod mene su automatski po prvi put u zivotu doveli do normalnog sekreta II. Automatski je nestao i svrab, jer je on posledica sekreta.
jelenaso
Novi član
Novi član

Post od jelenaso »

Hvala i tebi na savetu. Bas sam srecna sad kad imam sa nekim da podelim sve to i dobijem odgovor :D :D :D
1. sve te briseve sam uradila par puta i platil ih i same znate koliko... poslednji su ovi od pre 10 dana sto sam ih postovala, znaci pozitivne su trnutno "samo" ureaplazma i enterococcus
2.papu i kolposkopiju radim redovno od kad sam imala kondilome, imala sam ih inace 2 puta u razmaku od 3 god, prvi put i unutra i spolja i ranicu, to sam sve resila a 2. put samo 2 mala spolj ali mi NIKAD NISU URADILI TIPIZACIJU. Zasto je to bitno? Meni je rekao dr. da nema potrebe.. :x
3. probacu ove tvoje lactobacile, a i decko mi se naravno leci.. ima istu ovu terapiju kao i ja(sem vaginaleta,naravno)
Samo se nadam da ce se i meni jednom sve dovesti u red kao i tebi..
jelenaso
Novi član
Novi član

Post od jelenaso »

Ja bih ipak volela i neki komentar od doktora... savet... preporuku u vezi terapije.. ???
tamariska
Novi član
Novi član

Post od tamariska »

Veoma je bitno da se uradi HPV tipizacija. Time se odredjuje rizik od nastanka raka grlica koji izaziva HPV virus. Veci rizik, zahteva cesce kontrole, provere, i rad na imunitetu. Takodje, svako ko ima HPV virus, poradja se iskljucivo carskim rezom. Odredjivanjem tipa HPV virusa, posebno ako kondilomi ne postoje, moze se spreciti mnogo posledica prisustva virusa...

A ja sam evo posle 3 godine negativnih rezultata na ureaplazmu, ponovo pozitivna. Radi se o recidivu, inace moj imunitet je katastrofa.
Prepisacu vam terapiju sutra ujutro, popodne nosim rezultate i krecem u novu akciju. Naime, mislim da se skoro aktivirala, jer se pre 3 nedelje pojavio karakteristican svrab i malcice jaci sekret. Naravno, posle svih muka, znam da na brisu sekreta, cim je pisalo malo bakterija i grupa II-III, da sam u problemu. Eto sekret je zvanicno ok, ali u mom slucaju, s obzirom na moju ginekolosku istoriju, tacno sam znala da nije bas sve tako ok.
jelenaso
Novi član
Novi član

Post od jelenaso »

Joj, bas mi je zao sto to cujem.. I sta je lekar preporucio?
tamariska
Novi član
Novi član

Post od tamariska »

Uh, konacno sam dobila terapiju
ciprocinal 2 kutije, kad to ispijem onda 2 kutije doksiciklina i za sve to vreme stroga zabrana sexa i obavezno Macmiror vaginalete.
jelenaso
Novi član
Novi član

Post od jelenaso »

Huh, urea plazma negativna- konacno, ali ostao je jos enterococcus..
zeljka123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 6:22 pm

Post od zeljka123 »

jelenaso napisao:Huh, urea plazma negativna- konacno, ali ostao je jos enterococcus..
i ja sam imala enrerococcus posle operacije ..verovatno od katetera ...isto sam pila ciprocinal i nestale su bakterije.
Odgovori