Molim pomoć-džep i zub

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
easy way
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 06, 2009 11:39 am

Molim pomoć-džep i zub

Post od easy way »

Imam problem koji me muči sad već sigurno pola godine. Prije 10 mjeseci sam mijenjala plombu na gornjoj šestici i petici. Petica je inače uvučena i nakon mijenjanja plombe stomatolog mi je napravio razmak između šestice i petice (nije imao izbora zbog položaja karijesa). Uglavnom nakon 4,5 mjeseci ja sam počela osjećati bol na šestici (lociranu samo na kraju prema osmici koju nemam) i to samo kada jedem na tu stranu i ne na svu hranu (hljeb recimo bez problema žvačem). Kada prstom pritisnem na taj kraj zuba osjetim bol. Uglavnom, rečeno mi je da imam džep dubine 6mm (prema šestici) , snimak zuba je O.K. i da su mi problemi od džepa. Radila sam i kiretažu koja mi nije puno pomogla. Uglavnom, mene zanima ako mi neko može pomoći da li ima nekog lijeka za ovaj problem i može li biti od nečega drugog izazvana ova bol jer znam dosta ljudi sa žepovima koji nemaju ovu vrstu bola. Imam i ja još 2 duboka džepa ali ne bole ovako??????????
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Re: Molim pomoć-džep i zub

Post od studentbgd »

easy way napisao:Imam problem koji me muči sad već sigurno pola godine. Prije 10 mjeseci sam mijenjala plombu na gornjoj šestici i petici. Petica je inače uvučena i nakon mijenjanja plombe stomatolog mi je napravio razmak između šestice i petice (nije imao izbora zbog položaja karijesa). Uglavnom nakon 4,5 mjeseci ja sam počela osjećati bol na šestici (lociranu samo na kraju prema osmici koju nemam) i to samo kada jedem na tu stranu i ne na svu hranu (hljeb recimo bez problema žvačem). Kada prstom pritisnem na taj kraj zuba osjetim bol. Uglavnom, rečeno mi je da imam džep dubine 6mm (prema šestici) , snimak zuba je O.K. i da su mi problemi od džepa. Radila sam i kiretažu koja mi nije puno pomogla. Uglavnom, mene zanima ako mi neko može pomoći da li ima nekog lijeka za ovaj problem i može li biti od nečega drugog izazvana ova bol jer znam dosta ljudi sa žepovima koji nemaju ovu vrstu bola. Imam i ja još 2 duboka džepa ali ne bole ovako??????????
Mozete li nekako da ovde postavite snimak???
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

....

Post od studentbgd »

Probajte da odete da vam stomatolog ocisti dzepove ultrazvukom. A vi kod kuce pocnite da koristite konac ili interdentalnu cetkicu i ispirajte hidrogenom 3% nikako vise % da ne izgorite sluzokozu i to tako sto cete da ga cedite kroz zube. Dokle god hidrogen peni ispitajte po sistemu ispiranje hidrogenom pa ispiranje vodom pa hidrogenom pa vodom i tako u krug. Naravno cetkica se podrazumeva.
Odgovori