Pojasnjenje dijagnoze

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vladorica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 17, 2009 4:24 pm

Pojasnjenje dijagnoze

Post od vladorica »

Mojoj majci je pronadjen zlocudni tumor grlica materice koji je oznacen dijagnozom c53,predlozeno joj je zracenje u trajanju od 6 nedelja koje je zavrsila i dobro podnela ako izuzmem propratne pojave-stomacne tegobe,kada je otpustena iz bolnice dobila je dijagnozu c53,9.Interesuje me ako neko zna da mi objasni sta to znaci,da li taj tumor i dalje postoji ili je izlecena?Unapred hvala na odgovoru..svaki savet je dobrodosao
vladorica
Novi član
Novi član

Post od vladorica »

Zar niko,molim vas bar ako neko zna kakve su prognoze kod ove vrste kancera?
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Znam da je sifra za kancer grlica materice C53, ali zaista nemam pojma sta je i ono 9. Mozda je neka greska.

Inace, ta ce je sifra pratiti u sledecih 5 godina. Za doktore ona ce imati kancer dok ne prodje 5 godina od zavrsetka lecenja.

Na zalost na "Onkologiji" vise nema lekara koji bi ti mogli pomoci i dati ti vise informacija. Moraces surfovati i istrazivati sam. Idi na sajt zanovidan.hr ili na nas Stetoskop pa postavi pitanje nekom od lekara. Ovde samo gubis vreme.
pozz
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Internacionalna klasifikacija oboljenja

C53 Malignant neoplasm of cervix uteri
C53.0 Endocervix
C53.1 Exocervix
C53.8 Overlapping lesion of cervix uteri

C53.9 Cervix uteri, unspecified
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vladorica
Novi član
Novi član

Post od vladorica »

Hvala svima na odgovoru u svakom slucaju..
Odgovori