pomoc ginekologa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ceca25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 26, 2004 12:41 am

pomoc ginekologa

Post od ceca25 »

Pre mesec dana mi se pojavilo nesnosan bol sa leve strane stomaka. Na pregledu kod ginekologa dobila sam dijagnozu:Cystis funct. corp. lutei ovarii sin.
Na levom jajniku cisticna promena 43 mm zadebljale kapsule sa mrezastim fibrinogenskim naslagama unutar tvorevine. Oba jajnika policisticna.Nalaz na materici uredan, materica blago zavaljena u krsta.
Za terapiju dobila sam Chymoral forte 3x2 7 dana
C vitamin 3x1 isto 7 dana
i Diane 35(minimalno 2 ciklusa po semi)
Pomalo sam uplasena da necu moci da imam dece jer sam negde citala da zena koja ima ovo tesko ostaje u drugom stanju. Molila bih vas odgovor. Ja i moj suprug smo planirali sledece godine da pokusamo da imamo bebu.Koliko dugo da pijem diane 35?
Unapred hvala!!
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mary »

Izgleda da imaš OCO sindrom - Sindrom policističnih jajnika. Nemoj da brineš jer sve što pročitaš ili čuješ na ovu temu preterano je. Ja sam dobila ovaj sindrom u decembru prošle godine. Rekli su mi da je izazvan dijabetesom pošto sam ja dojabetičar i da je u pitanju poremećaj hormona. Imala sam problema sa ciklusima. Moj endokrinolog mi je u maju ove godine rekao da ću morati dugo da se lečim ako želim da ostanem u drugom stanju. IPAK TOG ISTOG DANA OSTALA SAM U DRUGOM STANJU!!! Zato znaj da ništa što ti kažu nije definitivno. Koristi neko vreme terapiju pa ćeš videti kada prestaneš sa kontraceptivnim pilulama - već sledećeg meseca možeš da zatrudniš.
SREĆNO I NE BRINI: :D
Odgovori