Za doktora

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lovelight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 01, 2009 1:45 pm

Za doktora

Post od lovelight »

Molim vas ako moze neko da mi odgovori, posto sam se sad uspanicila, verovatno nema potrebe ali...
Imala sam nezasticen odnos 16. maja (7. dan ciklusa), popila sam postinor u roku od 15 sati (i to drugi put u razmaku od 4 meseca) i uradila sam 4 kucna testa, svi negativni. Menstruacija mi kasnila 10 dana i bila jeprilicno oskudna, doktor kaze zbog prestanka koriscenja pilula. Bila sam pre 5 dana na pregledu, rekla sam sve doktoru ali mu nisam pominjala moj strah od trudnoce, on je na pregledu i na ultrazvuku rekao da je sve u redu. Sad me strah posto mu nisam skrenula paznju na trudnocu jel moguce da ako ona postoji da je on nije video na ultrazvuku? Prosla su skoro 2 meseca od tog odnosa, ne moguce da ne bi primetio? Ili ako je vanmatericna trudnoca u pitanju? Mozda je glupo pitanje ali me sad strah jer sam sinoc imala blagu mucninu a jutros sam procitala da u slucaju vanmatericne trudnoce moze se desiti da trbuh podrhtava a meni se to desava celi dan danas! Molim vas za odgovor! Hvala...
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Odi ponovo na ultrazvuk.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Pa ako sumnjas idi kod lekara.
Ipak mislim da ako te je pregledao ultrazvukom a odnos je bio pre dva meseca, nema sanse da nije video trudnoci ako postoji....
lovelight
Novi član
Novi član

Post od lovelight »

Pa i ja mislim da je tako, samo me ponekad uhvati panika jer se jako plasim. A kucni testovi su pozitivni i ako je vanmatericna trudnoca u pitanju? Jer me povremeno boli donji dio stomaka kao da cu dobiti, to sam rekla i doktoru i on kaze da je sve u redu tako da se nadam da je tako...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

ne vredi da se muchish takvim mislima bez ikakvih pregleda.

u ponedeljak odmah kod lekara.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
lovelight
Novi član
Novi član

Post od lovelight »

pa bila sam kod lekara, on je rekao da je sve u redu ali mu nisam skretala paznju na trudnocu, pa pitam da li bi on to video sam?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

a zasto mu niste rekli ?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
lovelight
Novi član
Novi član

Post od lovelight »

Pa zato sto sam bila ubedjena da ne postoji trudnoca. Popila sam postinor posle odnosa, uradila5 kucnih testova na trudnocu, plus mi to nije bio plodan period, ali me sad odjednom uhvatio neki strah. Nisam nikad sumnjala u doktora, ne znam otkud sad ova sumnja ali me odjednom strah. A ni nemam nikakvih simptoma trudnoce, imalasam i menstruaciju ali je bila oskudna, samo mi je prvi dan bila normalna, ali i to mi se vec jednomdesilo nakon prestanka uzimanja pilula...
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Ne opterecuj sebe vise sa da li je ili nije, vec lepo odi kod lekara i iznesi mu svoj problem, tj. sumnju i neka te pregleda i neka ti kaze. To ti je najsigurnije.
Odgovori