operacija usiju vreme posle

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
maxpb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 6:04 am

operacija usiju vreme posle

Post od maxpb »

zanima me koliko s nosi elasticna traka posle operacije i sta je bitno posle operacije da bi se stvari odvijale kako treba :( :o
nen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 02, 2009 11:19 pm

Post od nen »

Nosi se nedelju dana, uglavnom, negde sam citao da se nekad ostavi i dve nedelje, jer je efikasnija od elasticne trake. Bitno je da ne dovodis usi u situaciju da se povrede, udare... Da izbegava fizicke aktivnosti koje mogu da ih povrede neko vreme, i da nosis traku na spavanju, posle skidanja zavoja
maxpb
Novi član
Novi član

Post od maxpb »

a jel se traka nosi ceo dan? :( i za koliko vremena ce sve biti kao nekada,mislim normalno sa usima :)
nen
Novi član
Novi član

Post od nen »

Nisam lepo napisao, zavoj se nosi nedelju dana (ili dve) i ne skida se do dlaska na kontrolu, od same operacije. E a kada se on skine, posle tih nedelju dana, preporuce ti valjda da dok spavas nosis elasticnu, sportsku traku, da ne bi povredila usi u snu, i da bi ih drzala u novom polozaju dok se, valjda, hrskavica, rez i sve ostlo ne sredi. Ta traka se nosi mesec dana, kako sam ja razumeo.. Ali to nije problem, samo dok se spava. Verovatno sve, ali sve, prodje posle skidanja te trake, to je vec mesec i jace dana, ali ti vec posle skidanja zavoja mozes da se vratis normalnim aktivnostima. Kako ja sve znam, haha :D
Ako nije problem, kad planirass da se iperises, i gde?
maxpb
Novi član
Novi član

Post od maxpb »

vec jjesajm na orl u uzicu.. ali sam shvatio da se traka nosi ceo dan :)
nen
Novi član
Novi član

Post od nen »

Kad pre? :) Super, cestitam, nadam se da ce biti sve ok.
I kako je proslo? Koliko se nosi zavoj, nedelju ili dve? A za traku cujem preko celog dana... Meni nije tako receno.. Koliko je operacija kostala?
maxpb
Novi član
Novi član

Post od maxpb »

Hvala,i ja se nadam da ce sve biti oki.. ja sam imao uput teko da nisam placao nista :wink: koliko sam shvatio zavoj se nosi desetak dana... nije ni meni jasnio za traku,sutra cu pitati posto idem na kontrolu.. ja sam mislio da se traka ne nosi punovremena,oko 10dana,ali mesec... :cry: :cry: :cry: :cry:
nen
Novi član
Novi član

Post od nen »

Stavrno, nisam znao da jos prolazi to sa uputom. U Bgdu su mi rekli da se od pre dve god.valjda obavezno placa?? Uput od nekog specijaliste ili kako?
Da, oko deset dana, zavoj.. A traka, meni je receno mesec dana ali samo nocu, dok spavas. To je onda ok.
I kako je prosla operacija? Mozda ti na kontrolo previju zavoj, pa progviris kako sve to izgleda :) Super, skinuo si to sa ledja, jedva cekam da i ja to zavrsim!.... Samo me brine da li ce to da normalno :-?
maxpb
Novi član
Novi član

Post od maxpb »

pa dobro, dao sam nesta oko osam hiljada din.,ali to nije puno s obzirom na privatnike... pa trebao bih na previjanje jer mi ovi zavoji uzasno mrste celo... hirurg u Uzicu je ODLICAN,stvarno... pa kad ces ti,pozuri da to zavrsis dok si na raspustu :D
nen
Novi član
Novi član

Post od nen »

I kako je prosla kontrola? Jel si video usi? Ma da, ovaj raspust sigurno, ipak cu u Beogradu! Jedino su ti zavoji problem :) Da, to su male pare, ok je cena. Ja se jos razmisljam gde tacno i sta...
maxpb
Novi član
Novi član

Post od maxpb »

super,zamenio zavoj,usi nisam video jer mi nisu skidali one gaze sa usiju,bile su ciste... sutra skidam zavoj,ali me usi svrbe :D
Odgovori