Arterije

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
King
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 06, 2009 1:22 pm

Arterije

Post od King »

Imao sam infarkt 18.10.2008. nakon toga bio sam na koronografiji gde su mi ugradili stent koji nije moga da se otvori 100% nego samo 70% jer su mi arterije kalcifikovane.Doktor mi je rekao da su mi arterije pune naslaga od kalcijuma i da zbog stent nije mogao da se skroz otvori i da je moguce da ce vremenom da arterije propadnu.Da li bi neko magao da mi objasni sta to tacno znaci i kako da se borim protiv toga?
-------------------------Unapred hvala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

dijeta, prestanite da pusite, obavezno redovno uzimanje klopidogrela (plaviks ili zilt) + aspirina, holesterol u granicama normale, prestanak pusenja ako ste pusac, redovne kontrole kardiologa
King
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 06, 2009 1:22 pm

Post od King »

od dana dobijanja infarkta prestao sam da pusim,pijem tiklodix dva puta dnevno,jer sam rezistentan na plavixs,zatim aspirin od sto miligrama,holesterol mi je 5.
Hvala na odgovoru
Odgovori