kraca noga
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
kraca noga
Imam kracu nogu kao posledicu preloma butne kosti pre 30 godina. Skracenje je nakon skidanja gipsa bilo 4 cm. Sto se tice skracenja sada: tri ortopeda i sve tri razlicite mere, 2, 3 i 4 cm (anatomski 4 relativno 2 cm). Ne hramljem. Posledica svega toga kriva kicma (blaga skolioza i lumbalna lordoza, diskopatija s1,l5), spustena (dislokaciija) karlica na strani krace noge, bolovi u ledjima... Preporucena povisica 1,5 - 2 cm (jedan od ortopeda mi je savetovao da ne treba povisica, a 2 cm u cipelu je gotovo nemoguce). Fizikalna terapija i vezbe za lumbalni deo svakodnevne, pilates i plivanje. Kako u vreme kada sam slomila nogu nije bilo ilizarov-aparata interesuje me da li neko ima iskustva sa ilizarov aparatom - operacijom kod davno sraslih preloma, i koji su preduslovi za ovu operaciju? Kakve dalje posledice mogu nastupiti bez ove operacije sto se tice kicme (jasno mi je cemu sluze vezbe ali kraca noga - ostaje kraca)?
kraca noga
Gogam resenje je ulozak koji ce ti nadmestiti tvoje skracenje noge ili cipele sa povisicom. Ako ne nosiš pomagalo(povišicu) kičma će se vremenom sve više kriviti, kukovi trpeti opterećenje a skracenje se povećavati. Evo ti adresa gde možeš nabaviti uložak ili ortopedske cipele. www.orthopedic-footwear.com ili im pisi na [email protected]
Mogu i na tvojoj obući da ti urade povišicu ili kombinaciju uloška i povišice u obući tako da se što manje primećuje tvoje skraćenje noge.
Pozdrav
Mogu i na tvojoj obući da ti urade povišicu ili kombinaciju uloška i povišice u obući tako da se što manje primećuje tvoje skraćenje noge.
Pozdrav

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: