kraca noga

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
gogam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 11:48 am

kraca noga

Post od gogam »

Imam kracu nogu kao posledicu preloma butne kosti pre 30 godina. Skracenje je nakon skidanja gipsa bilo 4 cm. Sto se tice skracenja sada: tri ortopeda i sve tri razlicite mere, 2, 3 i 4 cm (anatomski 4 relativno 2 cm). Ne hramljem. Posledica svega toga kriva kicma (blaga skolioza i lumbalna lordoza, diskopatija s1,l5), spustena (dislokaciija) karlica na strani krace noge, bolovi u ledjima... Preporucena povisica 1,5 - 2 cm (jedan od ortopeda mi je savetovao da ne treba povisica, a 2 cm u cipelu je gotovo nemoguce). Fizikalna terapija i vezbe za lumbalni deo svakodnevne, pilates i plivanje. Kako u vreme kada sam slomila nogu nije bilo ilizarov-aparata interesuje me da li neko ima iskustva sa ilizarov aparatom - operacijom kod davno sraslih preloma, i koji su preduslovi za ovu operaciju? Kakve dalje posledice mogu nastupiti bez ove operacije sto se tice kicme (jasno mi je cemu sluze vezbe ali kraca noga - ostaje kraca)?
dr67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2009 4:56 pm

kraca noga

Post od dr67 »

Gogam resenje je ulozak koji ce ti nadmestiti tvoje skracenje noge ili cipele sa povisicom. Ako ne nosiš pomagalo(povišicu) kičma će se vremenom sve više kriviti, kukovi trpeti opterećenje a skracenje se povećavati. Evo ti adresa gde možeš nabaviti uložak ili ortopedske cipele. www.orthopedic-footwear.com ili im pisi na [email protected]
Mogu i na tvojoj obući da ti urade povišicu ili kombinaciju uloška i povišice u obući tako da se što manje primećuje tvoje skraćenje noge.
Pozdrav :)
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako ste pitali za Ilizarov aparat radi produzenja noge, to je u principu moguce, ali dosta zavisi od mesta gde je nekadasnji prelom bio, kvaliteta samih kostiju. Bilo bi dobro sa se sa rentgneskim snimcioma javite ortopedu radi detaljnijih informacija.
Odgovori