Navlake
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 5:03 pm
Ne znam da li si već riješila svoj problem, ali ja bi ti preporučila fiksnu protezu u koliko je zub zdrav, a u koliko nije, onda onu fasetu sa minimalnim brušenjem zuba.
Još da dodam da, sada postoje fiksni aparati za ispravljanje zuba koji se postavljaju sa unutrašnje strane zuba, tako da se u opšte ne vide. To radi mali broj stomatologa, ali znam sigurno da postoji bar po jedan u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, koji postavljaju to. Samo treba da se raspitaš koliko je to djelotvorno, mada po svemu sudeći trebalo bi da da isti rezultat kao i ona koja se postavlja sa prednje strane zuba, samo što stomatolog treba da je malo više vješt da bi je dobro postavio i da bi to dalo rezultat odn. ispravilo zub.
Još da dodam da, sada postoje fiksni aparati za ispravljanje zuba koji se postavljaju sa unutrašnje strane zuba, tako da se u opšte ne vide. To radi mali broj stomatologa, ali znam sigurno da postoji bar po jedan u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, koji postavljaju to. Samo treba da se raspitaš koliko je to djelotvorno, mada po svemu sudeći trebalo bi da da isti rezultat kao i ona koja se postavlja sa prednje strane zuba, samo što stomatolog treba da je malo više vješt da bi je dobro postavio i da bi to dalo rezultat odn. ispravilo zub.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 2:18 pm
Eee,caoss...
Imam problem sa zubima u gornjoj vilici i stvarno mi je hitno potreban odgovor,unapred,HVALA!
Evo ovako:dvojke u gornjoj vilici su mi jaaaako krace od ostalih zuba i izgleda ruzno... Htela sam da radim navlake,ali su mi neki stomatolozi rekli da sa mojih 16 godina to ne bih smela da radim...
Stvarno mi je jako bitno da to uradim,jer imam ogroman kompleks zbog toga... Pa me zanima je l' istina da za sada ne mogu nista da uradim? Pls,HELP! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 5:00 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
@*LoVeLy Girl
Dvojke mogu biti prilicno manje od jedinica, tzv mikrodoncija dvojki...
To nije retka stvar, medjutim, to sto imas 16 godina ne bi trebalo da bude kontraindikacija za dve pojedinacne krune na dvojkama...
Pitanje je samo koliko su ti zubi mali, jer ako su premali, onda se ni navlake ne mogu uraditi...
Implanti su, po meni, tada najbolje resenje...
Dvojke mogu biti prilicno manje od jedinica, tzv mikrodoncija dvojki...
To nije retka stvar, medjutim, to sto imas 16 godina ne bi trebalo da bude kontraindikacija za dve pojedinacne krune na dvojkama...
Pitanje je samo koliko su ti zubi mali, jer ako su premali, onda se ni navlake ne mogu uraditi...
Implanti su, po meni, tada najbolje resenje...
It's probably me...
-
- Novi član
-
- Novi član
Ostecenja susednih zuba ne bi trebalo da bude, ako se pazljivo bruse tvoji zubi, a da li ce se primecivati zavisi od toga kako stomatolog uklopi boju krune sa prirodnom bojom tvojih zuba...
Imam jednu drugaricu koja je pre 6 godina stavila vestacke krune na obe gornje jedinice i ja kao stomatolog ne vidim razliku izmedju tih kruna i njenih prirodnih zuba, ali znam i za slucajeve gde sa terase mogu da vidim 'vestak', tako da ti estetski efekat zavisi iskljucivo od umeca stomatologa i tehnicara...
Slazem se ja da ti se vilica jos nije formirala, ali pojedinacna kruna ne utice na to...da si htela most druga bi to bila prica...
Znam licno za bar 2 pacijenta od po 15 godina kojima su stavljali pojedinacne krune i to bas na prednje zube jer su ih izlomili...
Ako neko drugi zna da je solo kruna kontraindikovana u 16 godina nek se oglasi...
Imam jednu drugaricu koja je pre 6 godina stavila vestacke krune na obe gornje jedinice i ja kao stomatolog ne vidim razliku izmedju tih kruna i njenih prirodnih zuba, ali znam i za slucajeve gde sa terase mogu da vidim 'vestak', tako da ti estetski efekat zavisi iskljucivo od umeca stomatologa i tehnicara...
Slazem se ja da ti se vilica jos nije formirala, ali pojedinacna kruna ne utice na to...da si htela most druga bi to bila prica...
Znam licno za bar 2 pacijenta od po 15 godina kojima su stavljali pojedinacne krune i to bas na prednje zube jer su ih izlomili...
Ako neko drugi zna da je solo kruna kontraindikovana u 16 godina nek se oglasi...
It's probably me...
-
- Novi član
-
- Novi član
Nije radila kod mene, ali mogu da saznam kod koga je radila, ako insistiras...*LoVeLy Girl* napisao:A vasa drugarica je radila kod vas? Je l' biste mogli da mi kazete gde se nalazi vasa ordinacija?
Ovo nikako nije garant jer ja tog stomatologa ni ne znam i to je jedini njegov rad koji sam video...
Ono sto sam napisao nije bila preporuka vec samo primer...
It's probably me...
-
- Novi član
-
- Novi član