Nocna Hipoglikemija ili sta vec....

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
povlodri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 28, 2004 8:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Nocna Hipoglikemija ili sta vec....

Post od povlodri »

Zdravo, zovem se Jovan i imam jedan problem, paz' ovamo :D
Imam dijabetes od 2003 godine (cisto malo da kazem o sebi) i trenutno sam na 4 doze insulina. (apidra i lantus)
Dorucak - 3-4j apidra
Rucak - 3-4j apidra
Vecera -2-3j apidra
Pred spavanje 8j lantus

E sad sta se desava meni zadnjih par dana, uvece pred davanje lantusa (23:00) je jedno vece secer bio 11,7 a drugo vece 11,1 a ujutru u 6:30 se budim kao da me nesto probudilo na silu i neki cudan osecaj kao da je hipo, ja izmerim secer jedno jutro 4,1 a drugo 4.8...

Gde je tu problem i sta treba da povecam a sta da smanjim, definitivno ako jos smanjim apidru pre vecere secer ce biti visi od 11 , a ako povecam onda ce biti u redu, verovatno, a sta ce biti onda sa onim secerom ujutru koji je ionako cini mi se nizak (4,1) i sta tu radi lantus da li njega da povecam ili da smanjim ili da......... bas me nervira sve ovo.........'bem ti secer.........i sve......... ajde nek me neko posavetuje dok ne odem kod svog lekara sad 16-og.......
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Užinaj nešto uveče uz Lantus i sve će biti ok. Možeš prvo da probaš npr. sa pola banane, pa ako je i dalje ujutro nizak, pojedi celu uveče ;) Ako to ne uspe, onda smanji za jednu jed. i nemoj ništa užinati.

A to što ti je cuker pred Lantus malo veći, znači da nisi lepo pokrio večeru Apidrom. Ili manje večeraj ili povećaj za jednu jed.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori