estradiol i progesteron su mi mnogo ispod donje granice.
da li se to moze vratiti u normalu?
polni hormoni
zdravo larisa!
hvala sto zelis komunikaciju u vezi mog problema.
naime, od prvog dana imam bolne menstruacije, izuzetno bolne. iz tog razloga poslednji ginekolog me poslao da provjerim hormone, kako bi smanjili bolove, dok su godinama svi govorili da to tako treba, dok ne rodim ...
medjutim, kad sam mu donijela nalaze, nista nije progovarao vec me poslao kod endokrinologa.
e sad, ovdje u crnoj gori, pa i u hrvatskoj, dosta doktora kaze da uzimam neke kontraceptivne pilule i da ce se sve srediti.
ali ja to ne zelim. duze vrijeme pratim pomalo sta se desava u razvoju nauke i medicine, te sam dosla do saznanja da u svijetu postoje dva 'tabora' doktora. jedni daju hormonske terapije bukvalno kao bombone, dok su drugi izricito protiv uzimanja hormona, jer razne studije dokazuju da takve terapije ipak donose razlicite posljedice (karcinomi ....).
ovo sam rekla i ginekologu koji me uputio kod mladjeg endokrinologa, koji vazi za pametnog i obrazovanog, a koji se takodje slozio sa tom teorijom i poslao me da jos jednom uradim nalaze za neke hormone, zatim OGT test sa insulinejama i da dodjem ponovo kod njega.
sutra radim taj OGT test.
ipak zelim da cujem vise misljenja ....
hvala
hvala sto zelis komunikaciju u vezi mog problema.
naime, od prvog dana imam bolne menstruacije, izuzetno bolne. iz tog razloga poslednji ginekolog me poslao da provjerim hormone, kako bi smanjili bolove, dok su godinama svi govorili da to tako treba, dok ne rodim ...
medjutim, kad sam mu donijela nalaze, nista nije progovarao vec me poslao kod endokrinologa.
e sad, ovdje u crnoj gori, pa i u hrvatskoj, dosta doktora kaze da uzimam neke kontraceptivne pilule i da ce se sve srediti.
ali ja to ne zelim. duze vrijeme pratim pomalo sta se desava u razvoju nauke i medicine, te sam dosla do saznanja da u svijetu postoje dva 'tabora' doktora. jedni daju hormonske terapije bukvalno kao bombone, dok su drugi izricito protiv uzimanja hormona, jer razne studije dokazuju da takve terapije ipak donose razlicite posljedice (karcinomi ....).
ovo sam rekla i ginekologu koji me uputio kod mladjeg endokrinologa, koji vazi za pametnog i obrazovanog, a koji se takodje slozio sa tom teorijom i poslao me da jos jednom uradim nalaze za neke hormone, zatim OGT test sa insulinejama i da dodjem ponovo kod njega.
sutra radim taj OGT test.
ipak zelim da cujem vise misljenja ....
hvala
pomoc
mm i ja imamo problem sa neplodnoscu, njegov spermogram je jako los, ima oligoastenozospermiju i poremecaj hormona, nalaz hormona glasi
FSH 41.8 U/l (1.0-14.00)
LH 10.9 U/l (1.5-9.2)
Prolactin 22.1 mcg/l(<20.0)
Testosteron 5.6 nmol/l (9.3-37.1)
mene zanima kakve su sanse za lijecenje ovih nalaza i koliko bi to vremenski trajalo, posto su nam i ginekolog i urolog preporucili vjestacku oplodnju, ali su i savjetovali da se posavjetujemo sa endokrinologom. kod mene je sve ok
FSH 41.8 U/l (1.0-14.00)
LH 10.9 U/l (1.5-9.2)
Prolactin 22.1 mcg/l(<20.0)
Testosteron 5.6 nmol/l (9.3-37.1)
mene zanima kakve su sanse za lijecenje ovih nalaza i koliko bi to vremenski trajalo, posto su nam i ginekolog i urolog preporucili vjestacku oplodnju, ali su i savjetovali da se posavjetujemo sa endokrinologom. kod mene je sve ok

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
probajte sa pregledom kod prof.Damjanovica Inst za endokrinologiju KCS,ako neko moze da Vam pomoci,to je on...Budite spremni na celodnvno cekanje...
Preporucujem Vam da ponovite test na hlamidiju,miko i ureaplazmu u nekoj laboratoriji gde do sada niste,kao i antispermatozoidna antitela kod supruga...,opet u novoj laboratoriji...
Preporucujem Vam da ponovite test na hlamidiju,miko i ureaplazmu u nekoj laboratoriji gde do sada niste,kao i antispermatozoidna antitela kod supruga...,opet u novoj laboratoriji...
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 10:23 pm
bolovola sam od hockinovog limfoma pre 5 godina. primala sam hemio i zracnu terapiju, ali kao posledicu terapija zaradilla sam arteficijelnu menopauzu. imama 28 godina a vec 4 godine pijem naizmenicnu dijanu i trisekvens tablete. molim da mi neko pomogne i kaze da li postoji sansa da mi se ciklus ikad vrati u normalno stanje bez lekova i da li mogu da zatrudnim. hvala unapred.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Majo, na zalost, smatra se da terapija koju si primala nepovratno unistava jajne celije.
Znam da je tesko suociti se s menopauzom u 28. godini, ali nisi jedina, ako je to bar za utehu.
Tvoja mogucnost da postanes majka lezi u donaciji jajne celije.
Malo vise o tome, a i drustvance curetaka koje su takodje u preuranjenoj menopauzi ili blizu toga mozes naci ovde:
http://kutak.forumotion.com/povien-fsh-f51/
ovo ti je tema o POF-u (preuranjenoj menopauzi):
http://kutak.forumotion.com/povien-fsh- ... f-t577.htm
Pusa
Znam da je tesko suociti se s menopauzom u 28. godini, ali nisi jedina, ako je to bar za utehu.
Tvoja mogucnost da postanes majka lezi u donaciji jajne celije.
Malo vise o tome, a i drustvance curetaka koje su takodje u preuranjenoj menopauzi ili blizu toga mozes naci ovde:
http://kutak.forumotion.com/povien-fsh-f51/
ovo ti je tema o POF-u (preuranjenoj menopauzi):
http://kutak.forumotion.com/povien-fsh- ... f-t577.htm
Pusa

-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0