trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nadina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 3:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

trudnoca

Post od nadina »

prva mi je trudnoca trudna sam vec sedam mjeseci i uzivam u trudnoci ali me brine sto sam A krvna grupa a Rh negativan (suprud A Rh+) citala sam da trudnice sa Rh- trebaju primiti injekciju poslije poroda ali meni kaze moj ginekolog da nema potrebe jer mi je prva trudnoca DA LI DA TRAZIM DRUGO MISLJENJE
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Vise mi se cini da se vas dvoje niste razumeli tj. da ti njega nisi razumela. U prvoj trudnoci ako si A rh - normalno nemas nikakvih problema ali u roku od 72h posle porodjaja treba da primis rogam OBAVEZNO.
To je nesto sto se daje cak i kada se rade abortusi kod zena koje su rh- kao preventiva za neku narednu trudnocu.Proveri jos jednom to sa svojim gin jer mi je malo nelogicno da jedan gin tako nesto kaze pa se sve nesto nadam da ga nisi razumela ako ne onda trazi misljenje drugog lekara.
milica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2007 8:57 pm

Post od milica83 »

Ako se tvoj Dr na slozi, obavezno trazi drugo misljenje! Rogan se mora primiti posle poradjaja ili pobacaja u suprotnom stvaraju se antitela pa je mala verovatnoca da ces ostati drugi put u drugom stanju.
Sve ce biti bolje!
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

I ako ne primi rogam ostace hvala bogu u drugom stanju, nije tu problem ostajanje u drugom stanju nego odrzavanje trudnoce. Cak i u toj situaciji postoje resenja i u mnogim slucajevima je sve bilo ok samo zasto komplikovati i stvarati sebi probleme kada sve moze da resi jedna boca.
Obavezno insistiraj na tome.
Srecno.
milica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2007 8:57 pm

Post od milica83 »

Moja komsika nije primila posle prvog porodjaja i ima velikih problema, ima nekih 70-80 posto antitela, koliko sam ja nju razumela.
Sve ce biti bolje!
stiklica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:03 pm

Post od stiklica »

Problem je sto ako ne primi injekciju poslije prve trudnoce, pitanje je da li ce plod u iducoj trudnoci biti zdrav, zato injekcija obavezno u roku od 72 sata nakon porodjaja!!
cecabc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 5:28 pm

trudnoca

Post od cecabc »

Porodila sam se u junu i beba mi je nakon tri dana umrla.Silno sam je zelela a sada sam jako ocajna i zelim da zatrudnim sto pre!Porodaj je bio vaginalan i sivena sam,posle kog vremena bih smela ostati u drugom stanju?Znam da mora proci 6 ned.,dal je preporucljivo posle toga?
*ivana*
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 9:16 am

Post od *ivana* »

Tih 6 nedelja mora proci da bi ponovo imala odnose ,a za novu trudnocu sigurno moras jos pricekati. Mada, ja poznajem zzenu koja je ostala trudna valjda prvi put kad je imala odnose nakon porodjaja, i nista joj nije falilo, medjutim, kako si ti bila izlozena velikom stresu, mozda je ipak pametnije da malo sacekas.
Odgovori