kakve su prognoze poslije operacije MALROTACIO INTESTINI?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
pčelica majica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kakve su prognoze poslije operacije MALROTACIO INTESTINI?

Post od pčelica majica »

Molim da mi neko stručan odgovori kakve je dugoročna zdravstvena prognoza kod djeteta koje je operisalo zapetljaj crijeva tipa malrotacio intestini.Naime, u procesu sam usvajnja djeteta koje ima "brdo" dijagnoza, odstranjen mu je policističan bubreg, žučna kesa, ima šum na srcu, spina bifida occulta L5, pa još i ovaj podatak iz istorije bolesti.Zavoljela sam malog Srećka, zavukao mi se pod kožu, ali sva sam isprepadana u smislu odgovornosti za dijete ovako nježnog zdravlja.Sa obzirom da nisam bila uz dijete dok je prolazilo te dijagnostičke procedure, mogu samo da nagađam realno stanje na osnovu papira sa zdravstvnom dokumentacijom.Puno, puno će mi pomoći svako ko mi odgovori i malo pojasni situaciju.Veliko Hvala unaprijed za odgovore.Buduća mama, akobogda.
carpe diem
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Zaista tuzno :( napusteno a bolesno dete, nema teze sudbine...

Iskreno, da bi dete bilo srecno u smislu zdravlja potrebne su 2 stvari: mnogo ljubavi i mnogo novca. On, nazalost ima "hronicne" i ozbiljne dijagnoze a lecenje je uvek i svuda skupo...takve resekcije ne dozive ni pacijenti sa 80god. Zato budite spremni na max. odricanja, verujem da dete to zasluzuje, a ako mu mozete pruziti te 2 bitne stavke, uradite to...

Sve najbolje!
pčelica majica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od pčelica majica »

HVALA VELIKA na podršci, nedužno i prekrasno dijete koje je majka odbacila jer ima sedmoro od tri različita muškarca (to puno govori o njoj), zaslužuje da ima mamu i tatu koji će učiniti ama baš sve da mali Srećko bude doslovno srećko - kako mu i samo ime naslućuje dalju sudbinu.Još uvijek se nadam da će mi neko odgovoriti i na ključno pitanje u vezi sa dijagnozom Malrotacio intestini da bih imala jasniju sliku o realnom stanju.

Još jednom HVALA na lijepim riječima i podršci!
carpe diem
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Pa sama rec Malrtoacio Intestini znaci losa rotacija/raspored creva, a to nije nesto na sta bih ja obracao mnogo paznje, on je imao sve "mehanicke" boljke koju su operisane, jedino me bine onaj problematicni kicmeni prsljen L5 ali to nije retka pojava:

http://www.asbha.org.au/Occulta.htm

U svakom slucaju treba popricati sa dobrim abdominalnim hirurgom ili jos bolje sa nekim ER hirurgom, pri hitnoj pomoci jer vaze za najbolje i najsveobuhvatnije strucnjake...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Evo i za ovo:

http://kidshealth.org/parent/medical/di ... ation.html

MACHINE napisao:Pa sama rec Malrtoacio Intestini znaci losa rotacija/raspored creva, a to nije nesto na sta bih ja obracao mnogo paznje, on je imao sve "mehanicke" boljke koju su operisane, jedino me bine onaj problematicni kicmeni prsljen L5 ali to nije retka pojava:

http://www.asbha.org.au/Occulta.htm

U svakom slucaju treba popricati sa dobrim abdominalnim hirurgom ili jos bolje sa nekim ER hirurgom, pri hitnoj pomoci jer vaze za najbolje i najsveobuhvatnije strucnjake...
Odgovori