Anestezija koja ne djeluje?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Paprikas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 6:38 pm

Anestezija koja ne djeluje?

Post od Paprikas »

Molim vas za pomoc, jer postajem zabrinuta i ne znam sta da radim (osim da panicim :o )
Naime, prosle sedmice sam otisla kod zubara da popravim donji lijevi umnjak. Doktor mi je dao 2 doze mandibularne anestezije koja nije djelovala – busenje me boljelo kao da se odvija direktno na zivcu, takvog bola se ne sjecam u svom zivotu! Doktor je odlucio da ostavimo za naredni termin zavrsetak brusenja kako bi mi iduci put dao drugu vrstu anestezije. Danas je bio drugi termin i ni ta druga anestezija (kojoj ime nikako da upamtim) nije djelovala – utrnulo mi je malo jezika a zub ne. Ponovo nisam mogla izdrzati bol, suze su tekle i tekle i zubar je ponovo odustao, dogovorili smo se da cemo iduci put okoncati brusenje (ako ja ne padnem u nesvjest).
Moje pitanje je zasto mi ne djeluje anestezija, ako zub nije pod upalom (a ne bi trebalo da jeste, jer me nije bolio uopste i sad mi je zao sto sam ga i dirala), sta tome moze biti uzrok i kako da taj problem rijesim? Da li je ikad iko imao slicno iskustvo? I da li mi se ne daj Boze to sad moze stalno desavati?!

Hvala vam unaprijed!
vukana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 11:48 pm

Post od vukana »

pri davanju mandibularne anestezije, desava se da je sam nerv u atipicnom polozaju u kostanoj strukturi donje vilice. to su anatomske varijacije polozaja zivca i kad anestezija ne deluje pri prvom aplikovanju, stomatolog najcesce pri aplikaciji sledece ampule anestetika promeni pravac igle, sa ciljem da anestezira zivac koji je verovatno pomeren u odnosu na uobicajen njegov anatomski polozaj
mali_cvetak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 10:52 pm

Post od mali_cvetak »

Nije da anestzija ne deluje vec taj stomatolog nije dao u pravo mesto ili nije dao dovljno jer kod mene se desavalo da nekad ne osetim pola lica od anestezije a nekad osetim sve isto kao i kod tebe!
Odgovori