Potreban strucni savet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Colak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 4:49 pm

Potreban strucni savet

Post od Colak »

Imamo sina od 7 godina i ima progeniju.Donja vilica je za santimetar duza od gornje.Vec 6 meseci nosi bradnu kapu ali nema promene.Protezu nam samo spominju kada odemo na kontrolu ali jos nismo dobili.DA li postoji nacin da se progenija ispravi protezama u ovom uzrastu i koje proteze se koriste.
Unapred zahvalni
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Na žalost, moje stručno znanje ne dobacuje do rešenja Vašeg problema :(.
Ono što ja znam je čisto osnovno-fakultetsko znanje, odavno zastarelo, ali ako bi bili ljubazni da mi kažete odakle ste, možda poznajem tamo nekog ortodonta od iskustva, pa budem od neke koristi.

Srdačan pozdrav.
Colak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 4:49 pm

Post od Colak »

Mi smo iz Zrenjanina.
Hva la puno.
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Pozdrav! Bez podrobne procene stanja Vašeg deteta, što bi podrazumevalo pregled, analizu modela i snimaka, teško može da Vam se da neki konkretan i koristan savet. Na osnovu onoga što ste napisali, razaznaje se da je u pitanju skeletni poremećaj, dakle problem je u međusobnom odnosu viličnih kostiju, a ne zuba, tako da su male šanse da će klasične "proteze" dati zadovoljavajući rezultat. Pitanje je da li je posredi uvećanje donje ili nedovoljna razvijenost gornje vilice, jer se tretman i prognoza unekoliko razlikuju. U svakom slučaju, budite sprmni da će problem najverovatnije morati da se rešava hirurški, kada se završi rast i razvoj vašeg deteta, dakle posle navršene 18. godine života. U međuvremenu, treba uraditi onoliko koliko je moguće da se rast usmeri tako da se deformitet umanji. O tome je najbolje da porazgovarte sa ortodontom koji vodi dete, mada mislim da je potrebna i konsultacija MF hirurga i konzilijarni pregled. Ne znam da li u Zrenjaninu postoji mogućnost za ovakav pristup lečenju, to će Vam najbolje objasniti ponovo Vaš ortodont ili dečji stomatolog ili pedijatar. Ukoliko je potrebno, verujem da ćete dobiti uput za ustanovu u Novom Sadu ili Beogradu gde je moguće obezbediti adekvatno lečenje. Sve najbolje želim!
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
*LoVeLy Girl*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 2:18 pm

Post od *LoVeLy Girl* »

Eee,caoss... Imam problem sa zubima u gornjoj vilici i stvarno mi je hitno potreban odgovor,unapred,HVALA! Evo ovako:dvojke u gornjoj vilici su mi jaaaako krace od ostalih zuba i izgleda ruzno... Htela sam da radim navlake,ali su mi neki stomatolozi rekli da sa mojih 16 godina to ne bih smela da radim... Stvarno mi je jako bitno da to uradim,jer imam ogroman kompleks zbog toga... Pa me zanima je l' istina da za sada ne mogu nista da uradim? Pls,HELP!
Odgovori