Imam krivu gornju vilicu,tj.2 dornja ocnjaka su mi izbacena i pri dnu siljata tako da mi to puno smeta..imam komleks zbog toga,iako mi svi kazu da to nije puno ruzno.Imam 23 godine.interesuje me da li bi mi pomogla fiksna proteza.Na donjoj vilici su mu isto bili krivi zubi,2 trice,ali sam izvadila kad sam bila manja 2 pokvarene petice i sad su mi se skroz povukli zubi na donjoj vilici..skoro pa su skroz ravni.Na gornjoj imam sve zube.gornja me brine i jako mi smeta njen izgled,pa me interesuje da li bi se moglo ispraviti i kolio kosta fiksna proteza.Ja sam iz Banja Luke i ovdje dolazi svaki mjesec doktor iz Beograda koji radi te proteze,i kazu da je jako dobar.Da li je kasno da mi se zubi isprave
I jos me interesuje kad bi se ispravili da li se mogu ti spicevi nekako srediti,isturpijati ili tako nesto?Posto su to trice,pa sam kao vampir:-))
Hvala unaprijed i molim vas za odgovor.
Molim vas pomozite mi...
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 12:28 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koliko ja znam postoji tecnost koja omeksava zube i time smanjuje vremenski period ispravljanja zuba. Sa protezom koliko sam razumeo mogu se pomeriti zubi 1 mm (milimetar) za godinu dana . To sa brusenjem ti ne bih preporucio jer posle je zub prakticno otvoren i moze se pojaviti najmanje karijes (tj cim se skloni gledj). I ja imam slican problem pa zbog toga pisem. Ja sam razmiljao o ispravljanju odredejnih zuba sa tom tecnoscu sto omeksava zube ali nisam pristalica invazivnih metoda. To sa godinama nema nikakvih problema, svaka kost u coveku se vremenom menja prirodnim ili vestackim putem, pa zasto ne bi mogao i zub. Tacno je da dok je zub u razvitku lakse peusmeriti na zelejni tok. Uostalom ocnjaci sluze za kidanje mesa, kao kod nekih mesozdera npr vuka ili macke, pa budi srecna barem sa te strane.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 2:18 pm
Eee,caoss... Imam problem sa zubima u gornjoj vilici i stvarno mi je hitno potreban odgovor,unapred,HVALA! Evo ovako:dvojke u gornjoj vilici su mi jaaaako krace od ostalih zuba i izgleda ruzno... Htela sam da radim navlake,ali su mi neki stomatolozi rekli da sa mojih 16 godina to ne bih smela da radim... Stvarno mi je jako bitno da to uradim,jer imam ogroman kompleks zbog toga... Pa me zanima je l' istina da za sada ne mogu nista da uradim? Pls,HELP!