problem za varenjem

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Norrin-Radd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 6:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

problem za varenjem

Post od Norrin-Radd »

Imam problem. Znaci kad zavrshim sa ruckom ili bilo kojim obrokom hrana mi se zadrzava u jednjaku .. i kao da nece da ode.. stalno imam utisak da mi nesto stoji tu. Isho sam na ultra zvuk i rekla mi je doktorka da mi je sa zeludcem sve normlano i da nema traga nicemu..samo da mi se stvaraju gasovi koji posizu zeludac i guraju tu hrnu nazad. Dala mi je da pijem Ranitidn.. i josh neka dva leka.. koja sam uredno pio ..al mi nisu pomogli. Jel mi se to i dalje deshava. Prosto ne znam sta da radim.
Hvala.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Neko je ovde blesav: ili ti ili tvoja doktorka. UZ se ne mogu dijagnostifikovati bolesti supljih organa kakav je zeludac...jedino ako si radio gastroskopiju ili snimao Ro gutanjem Ba kase onda je to drugo. Sam eho abdomena ne daje gotovo nikakve rezultate pri Dg. gornjih partija digestivnog trakta. Ona moze videti smao meteorizam i nista vise, ne moze videti upalu, cir, kiselinu, bakterije...

U tvom slucaju najbolje je uraditi ezofagogastroduodenoskopiju pa ce endoskopista ako je potrebno uzeti uzorak tkiva za patohistolosko ispitivanje. Laksa ali i losija varijanta je Ro snimanje konstrastnim sredstvom ili enterokliza. Ako to nisi radio onda je svaka dalja diskusija deplasirana.
Norrin-Radd
Novi član
Novi član

Post od Norrin-Radd »

Pa ne znam ni sam otac mi je reko da ona ima neki najnoviji ultra zvuk i da se to moze tako proveriti .. sad verovatno da nemoze posto meni od ovih lekova nije nista bolje.

Gde mogu da odem u Beogradu na ezofagogastroduodenoskopiju ? Koju mi privatnu kliniku preporucujete posto nemam zdrastvenu knjizicu ?
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

TO je malo nezgodan pregled jer se guta sonda, nevoljno...ali ne boli. Bilo koja klinika to radi i drzavna ima sada Medical centre koji su nesto jeftiniji nego da je skroz privatno. Ako idete tako da ustedite malo idite na VMA ili KCS (mozda se duze ceka nego u Zemunu i Bezaniji ali je bolje, za to vam ne treba knjizica) a ako idete skroz privatno onda Galathea, Intertim, Una...npr. Radoje Doder je za to dobar, sa VMA radi u Intertimu...
Norrin-Radd
Novi član
Novi član

Post od Norrin-Radd »

Znaci mogu da odem na Vma ..ili KSc.. bez knjizice ? mislim da platim pregled kod endoskopiste ?
Hvala puno za info. evo pogledao sam kod Dr Ristica tu je 6000 pregled.. ja se ne razumem ..al mislim da je to pristojno.
Hvala josh jednom.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Naravno da mozes bez uputa i knizice, imas gotovo svuda u drzavnim blagajne i te poluprivatne Medcal centre, samo odes i rasiptas se...
Australija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 7:55 pm

Post od Australija »

Norrin-Radd, jel to bese Silver Surfer?
Zabluda je potreba mnogo veceg broja ljudi nego istina, jer je zabluda toplija, i vecina se ljudi bolje oseca u nekom polumraku.
Istina je potreba samo malog broja ljudi, koji imaju dovoljno snage duha da mogu podneti teret istine.
Norrin-Radd
Novi član
Novi član

Post od Norrin-Radd »

Australija napisao:Norrin-Radd, jel to bese Silver Surfer?
Jeste :D hahah
Australija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 7:55 pm

Post od Australija »

Extra :)
Zabluda je potreba mnogo veceg broja ljudi nego istina, jer je zabluda toplija, i vecina se ljudi bolje oseca u nekom polumraku.
Istina je potreba samo malog broja ljudi, koji imaju dovoljno snage duha da mogu podneti teret istine.
Odgovori