Poštovani doktore,
Primljen sam na odelenje Kardiologije 29.03.2009. a otpusten 7.04. sa zavrsnom dijagnozom :
Infactus myocardii ac.reg.anteroseptalis 121.0
Hiperlipoproteinaemija
Pre otpustanja na kucno lecenje,uradjen mi je EKG i EHO srca (rezultati eha srca dati su uz rezultate testa opterecenja). Na otpusnici je data preporuka za hemodinamsko ispitivanje srca u Sremskoj Kamenici. Na komisiji za zakazivanje obavljen je pregled 18.05. tekuce godine ,gde sam odbijen sa razlogom da je potrebno neinvaznim pretragama proceniti ishemijsku bolest srca. Navedeno je da nisam prilikom prijema u bolnicu primio fibrinolitičku terapiju (sto na otpusnom pismu nije ni navedeno, a meni to takodje nije receno).
Dijagnoza komisije je:
125. 2002 infarctus myocardii transmuralis inveteratus reg. antero-septalis. Am II
125.2 Cardiomypathia ishaemica
Obavio sam test opterecenja ,koji je trazen,a cije rezultate Vam prilazem:
EHO SRCA od 3.04.2009. su: La 3,63 cm, Ao 3,06 cm, DK 2,06o cm, LV dia 5,08 cm, LV sys 3,38 cm, EF 62 %, Hipokinezija I akinezija IVS, Color dopler, mitralna reg laka, AO zalisci pojacanog ehoa,zadebljani.
TEST OPTERECENJA je od 5.06: je prekinut 6 min 18 sec zbog vrtoglavice. Angioznog bola nije bilo. Postignut je submaks, puls, rad 66% od ocekivanog, aO2 72 %Maks.pomak ST segmenta je bio – 0,9 .
Terapiju (Isosorb R 1,1,0 tabl. Zyllt 0,1,0, tabl. Midol 0, 1/2,0, tabl. Amiodarone 1x (5/2) , tabl. Simvastatin 20 mg. 0,0,1, tabl. Omeprol 2x1, tabl. Lorazepam 1,0 mg. x1, lingv. Nitroglycerin pp. ) koja mi je odredjena prilikom otpustanja na kucno lecenje ostala je do danas nepromenjena sa sve tezim podnosenjem.
Moje pitanje bi bilo na kraju, da mi date Vas komentar i mišljenje u kom pravcu nastaviti dalje lecenje po Vama? (U medjuvremenu smo Institutu u Kamenici dostavili test opterecenja koji je
zahtevan ). Šta ako ponovo budem odbijem na komisiji za zakazivanje koronarografija? Unapred zahvalan na odgovoru. S postovanjem, Milan.