Vas komentari misljenje za dalje lecenje

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MiLaNNNN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 6:11 pm

Vas komentari misljenje za dalje lecenje

Post od MiLaNNNN »

Poštovani doktore,
Primljen sam na odelenje Kardiologije 29.03.2009. a otpusten 7.04. sa zavrsnom dijagnozom :
Infactus myocardii ac.reg.anteroseptalis 121.0
Hiperlipoproteinaemija

Pre otpustanja na kucno lecenje,uradjen mi je EKG i EHO srca (rezultati eha srca dati su uz rezultate testa opterecenja). Na otpusnici je data preporuka za hemodinamsko ispitivanje srca u Sremskoj Kamenici. Na komisiji za zakazivanje obavljen je pregled 18.05. tekuce godine ,gde sam odbijen sa razlogom da je potrebno neinvaznim pretragama proceniti ishemijsku bolest srca. Navedeno je da nisam prilikom prijema u bolnicu primio fibrinolitičku terapiju (sto na otpusnom pismu nije ni navedeno, a meni to takodje nije receno).

Dijagnoza komisije je:
125. 2002 infarctus myocardii transmuralis inveteratus reg. antero-septalis. Am II
125.2 Cardiomypathia ishaemica

Obavio sam test opterecenja ,koji je trazen,a cije rezultate Vam prilazem:
EHO SRCA od 3.04.2009. su: La 3,63 cm, Ao 3,06 cm, DK 2,06o cm, LV dia 5,08 cm, LV sys 3,38 cm, EF 62 %, Hipokinezija I akinezija IVS, Color dopler, mitralna reg laka, AO zalisci pojacanog ehoa,zadebljani.
TEST OPTERECENJA je od 5.06: je prekinut 6 min 18 sec zbog vrtoglavice. Angioznog bola nije bilo. Postignut je submaks, puls, rad 66% od ocekivanog, aO2 72 %Maks.pomak ST segmenta je bio – 0,9 .

Terapiju (Isosorb R 1,1,0 tabl. Zyllt 0,1,0, tabl. Midol 0, 1/2,0, tabl. Amiodarone 1x (5/2) , tabl. Simvastatin 20 mg. 0,0,1, tabl. Omeprol 2x1, tabl. Lorazepam 1,0 mg. x1, lingv. Nitroglycerin pp. ) koja mi je odredjena prilikom otpustanja na kucno lecenje ostala je do danas nepromenjena sa sve tezim podnosenjem.

Moje pitanje bi bilo na kraju, da mi date Vas komentar i mišljenje u kom pravcu nastaviti dalje lecenje po Vama? (U medjuvremenu smo Institutu u Kamenici dostavili test opterecenja koji je
zahtevan ). Šta ako ponovo budem odbijem na komisiji za zakazivanje koronarografija? Unapred zahvalan na odgovoru. S postovanjem, Milan.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Sve ovo sto si ovde pitao lepo pitaj na stetoskopu jer ovde vec izvesno vreme nema lekara koji ti mogu odgovoriti na tvoje pitanje.
Tamo ces dobiti odgovor u roku od 2 dana a ovde verovatno ne skoro. Srecno.
Odgovori