Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Da li neko zna da li mere bebe utvrđene na utz odgovaraju nedeljama trudnoće?
31/32 Nedelja trudnoće- BPD 80.9, AU 243.4, FL 61.8
34/35 Nedelja trudnoće - BPD 87.9, AU 286.1, FL 68.8
U SCG je obavezan UZ na cetiri nedelje jer ga 75% trudnica radi privatno, zalosno ali istinito, kao i krvna slika, cervikalni bris i slicno, mozete da ga uradite u drzavnoj, ali vam uvek poseju trunku sumnje da je ipak bolje to odraditi u privatnoj laboratoriji, ANtitela se i ne rade u drzavnom domu zdravlja, inace u porodiliste se ne primaju zene pre 28. nedelje, a tamo je vec druga prica.
Nije mi bilo jasno zasto cervikalni radim na 4 nedelje, kad mi je odradjen u 3 mesecu i papa, i na hlamidiju, urea i miko plazmu, kao i na sve ostale patogene bakterije, i bio je negativan, pa ipak je moj dr insistirao da ga uredno radim
Necu pisati koliko sve kosta, ali znam koliko je kostala moja besplatna trudnoca, na zdravstvenu knjizicu, a ja sam jos preglede i UZ radila u porodilistu
Veki,
To je potpuno, ali POTPUNO, POTPUNO NEPOTREBNO !!!!!!!!!!!!!!!
To je kradja para i vremena od pacijenata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To je ultrazvucni pregled novcanika i dzepova pacijenata a ne ultrazvucno nadledanje trudnoce.
Sramota.