Tzv fiksnu protezu nosi vec tri i po god (i donju i gornj), stomatolog mi je preporucio da nakon skidanja fiksne nosim neki aparat ako sam dobro razumela zove se "majo brejs" zanima me o cemu se tacno radi, prednosti, mane??? posto sam u nedoumici da li da ga nosim ili ne.
Drugi problem, naime desava mi se da kad spavam skripim zubima, pa me zanima o cemu se radi tj jel to neki problem sa zglobom? Da li je to mozda zbog proteze??? I da li treba leciti???
Unapred hvala
uplasena!!! pomoc!!!
Myobraces su prefabrikovani aparati. Ne vidim cemu zastrasenost buduci da si robovala fiksnoj toliko dugo, Myobraces je daleko manja muka.
Suvise je opsirna tema, nadam se da znas engleski.
http://www.myobrace.com/

Suvise je opsirna tema, nadam se da znas engleski.
http://www.myobrace.com/

Ne znam da li rade... moraces njih da pitas.
Myobrace se kupuju u specijalizovanoj radnji, gotove, u nekoliko velicina.
Bilo koji stomatolog moze da ih kupi ukoliko misli da moze da adekvatno odabere slucajeve i odredi prave velicine .
Kao sto kaze na njihovoj stranici...radi se o umerenim i laksim korekcijama.
Za $$$ necu komentarisati, samo se upitaj :
Sanse da naidjes na nekoga ko NE ZNA svoj posao i hoce $$$ su 99% u svakoj struci.
Sanse da naidjes na nekoga ko ZNA posao i ne zeli $$$ su 0%
[/b]
Myobrace se kupuju u specijalizovanoj radnji, gotove, u nekoliko velicina.
Bilo koji stomatolog moze da ih kupi ukoliko misli da moze da adekvatno odabere slucajeve i odredi prave velicine .
Kao sto kaze na njihovoj stranici...radi se o umerenim i laksim korekcijama.
Za $$$ necu komentarisati, samo se upitaj :
Sanse da naidjes na nekoga ko NE ZNA svoj posao i hoce $$$ su 99% u svakoj struci.
Sanse da naidjes na nekoga ko ZNA posao i ne zeli $$$ su 0%
[/b]
Prvi put vidim ovaj aparat...ja sam posle noshenja fixne (2 godine i 8 meseci) dobila tzv foliju...koja je kao i sve ostalo ushla u cenu proteze..tj lechenje...od 800e
Inache...aparatic koji se nosi posle fixne ortodontske proteze se nosi kako bi se zubi navikli da nemaju konstantan pritisak....nego postepeno odvikavanje....jer ako se ne nosi taj aparatic posle....znaju zubi da odu kud koji....
Inache...aparatic koji se nosi posle fixne ortodontske proteze se nosi kako bi se zubi navikli da nemaju konstantan pritisak....nego postepeno odvikavanje....jer ako se ne nosi taj aparatic posle....znaju zubi da odu kud koji....