Imam problem vec godinu dana u predelu genitalija/urinarnog trakta. Radio sam razne analize i uglavnom su mi doktori govorili da je psiholoski i od stresa.
Pre mesec dana, otisao sam kod privatnika na pregled, jer je pocelo jako da me boli. Bol se javlja u predelu leve mosnice i ide na gore, kroz kanal. Doktor je uradio UZ i dao mi je dijagnozu epidedimitis simplex i rekao da se to cesto kod muskaraca javlja, vraca se i tesko se leci.
Od lekova mi je dao: ciprocinal 500, chymoral i hemomycin i rekao da dodjem posle 10 dana na kontrolu.
Posle tih 10 dana, otisao sam, nije mi bilo bolje, doktor me poslao da uradim tumor markere. Hvala Bogu, rezultati su u redu i on je preporucio da napravim nedelju dana pauze i da onda opet nastavim sa ovim lekovima.
Medjutim, sada, posle ispijene jos jedne ture tih jakih lekova, meni nije bolje, naprotiv, ti lekovi kao da hrane infekciju i sad imam utisak da tu nesto i gori.
Nameravam opet da idem kod doktora, ali iako vazi za velikog strucnjaka, nesto mu bas i ne verujem, pa me interesuje da li neko ima slicne simptome ili istu dijagnozu mozda. Da li su mozda lekovi pogresni...
Hvala svima unapred
epidedimitis simplex
epididimitis
Evo kakva su moja iskustva,posto sam istu dijagnozudobio ko ti s tim sto su meni rekli da imam neku tecnnost u testisu koja se izgleda povukla al u svakom slucaju nije opasna prvo sam iso kod privatnog dr-a , uradili su mi testove na hlamidiju ureo plazmu i mikoplazmu,ultra zvuk tumor markere,pregled sperme na bakterije, jedino sto su mi nasli su bile streptokoke, koje po njihovim recima ne mogo biti uzrok epididimitisa, dobijem ja tu nitrofurantoin pio 7 dana malo manje me je bolelo al jos uvek imam tegobe tada sam i shvatio da mi je ejakulat mnogo umanjeniji nego inace , a da nepricham kakvo ''divno osecanje'' me je pratilo pri samom ejakuliranju i nakon njega, uzas!!posle jedno dve nedelje doktor mi je reko da je sve to zbog kratkog ingvinalnog kanala i da nosim suspenzor,ma vazi...onda sam otiso kod drzavnog lekara ovaj je uradio ultra zvuk isto je konstatovao epididimitis stim sto je bio u fazonu da je to sigurno hlamidija ili neka slicna bakterija,dade mi ciprocinal i nakon 3 nedelje da odem me na medicinski fakultet da ponovim pretrage bas zato sto se hlamidija tesko dokazuje , uradim ja sve to ponovo i ne nadju mi nista, a sve vreme imam utisak tezine gorenja unutra,i odem na kontrolu i doktor kaze da je nalaz testisa uredan i posalje me kod drugog dr-a ,ovaj mi kaze da je tu bila infekcija ,da je normalno da sam imao tecnost u testisu da sam mozda i imao hlamidiju ali da se ona jednostavno tesko dokazuje i da nepostoji stoprocentan tacan test na nju a sto se tice bolova i napetosti rekao mi je da tu postoje hiljade nervnih zavrsetaka jako osetljivih i da on svojim pacijentima daje lekove za opustanje misica sto se tice smanjenog ejakulata to pripisuje hormonalnim promenama, sto u mom slucaju sigurno nije tacno posto ranije nikakve probleme nikada nisam imao uglavnom nije hteo da mi daje terapiju ,samo te lekove za opustanje misica da pijem vitamine i da dodjem na kontrolu za 3-6 meseci.Najvaznije je da sprecis tu eventualnu infekciju jer je ona uzrocnik upali a bolovi ce proci na kraju sami od sebe,najgore jesu posledice epididimitisa koje su ocigledno mene snasle ne treba mi dr da bi mi to rekao-tako da ako nemas nikakve posledice a samo bolove, to ce sigurno proci ... nadam sam ti bar malo pomogo