epidedimitis simplex

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
smiley2009
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 11, 2009 9:21 am

epidedimitis simplex

Post od smiley2009 »

Imam problem vec godinu dana u predelu genitalija/urinarnog trakta. Radio sam razne analize i uglavnom su mi doktori govorili da je psiholoski i od stresa.
Pre mesec dana, otisao sam kod privatnika na pregled, jer je pocelo jako da me boli. Bol se javlja u predelu leve mosnice i ide na gore, kroz kanal. Doktor je uradio UZ i dao mi je dijagnozu epidedimitis simplex i rekao da se to cesto kod muskaraca javlja, vraca se i tesko se leci.
Od lekova mi je dao: ciprocinal 500, chymoral i hemomycin i rekao da dodjem posle 10 dana na kontrolu.
Posle tih 10 dana, otisao sam, nije mi bilo bolje, doktor me poslao da uradim tumor markere. Hvala Bogu, rezultati su u redu i on je preporucio da napravim nedelju dana pauze i da onda opet nastavim sa ovim lekovima.
Medjutim, sada, posle ispijene jos jedne ture tih jakih lekova, meni nije bolje, naprotiv, ti lekovi kao da hrane infekciju i sad imam utisak da tu nesto i gori.
Nameravam opet da idem kod doktora, ali iako vazi za velikog strucnjaka, nesto mu bas i ne verujem, pa me interesuje da li neko ima slicne simptome ili istu dijagnozu mozda. Da li su mozda lekovi pogresni...
Hvala svima unapred
hitman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 04, 2009 3:10 pm

epididimitis

Post od hitman »

Evo kakva su moja iskustva,posto sam istu dijagnozudobio ko ti s tim sto su meni rekli da imam neku tecnnost u testisu koja se izgleda povukla al u svakom slucaju nije opasna prvo sam iso kod privatnog dr-a , uradili su mi testove na hlamidiju ureo plazmu i mikoplazmu,ultra zvuk tumor markere,pregled sperme na bakterije, jedino sto su mi nasli su bile streptokoke, koje po njihovim recima ne mogo biti uzrok epididimitisa, dobijem ja tu nitrofurantoin pio 7 dana malo manje me je bolelo al jos uvek imam tegobe tada sam i shvatio da mi je ejakulat mnogo umanjeniji nego inace , a da nepricham kakvo ''divno osecanje'' me je pratilo pri samom ejakuliranju i nakon njega, uzas!!posle jedno dve nedelje doktor mi je reko da je sve to zbog kratkog ingvinalnog kanala i da nosim suspenzor,ma vazi...onda sam otiso kod drzavnog lekara ovaj je uradio ultra zvuk isto je konstatovao epididimitis stim sto je bio u fazonu da je to sigurno hlamidija ili neka slicna bakterija,dade mi ciprocinal i nakon 3 nedelje da odem me na medicinski fakultet da ponovim pretrage bas zato sto se hlamidija tesko dokazuje , uradim ja sve to ponovo i ne nadju mi nista, a sve vreme imam utisak tezine gorenja unutra,i odem na kontrolu i doktor kaze da je nalaz testisa uredan i posalje me kod drugog dr-a ,ovaj mi kaze da je tu bila infekcija ,da je normalno da sam imao tecnost u testisu da sam mozda i imao hlamidiju ali da se ona jednostavno tesko dokazuje i da nepostoji stoprocentan tacan test na nju a sto se tice bolova i napetosti rekao mi je da tu postoje hiljade nervnih zavrsetaka jako osetljivih i da on svojim pacijentima daje lekove za opustanje misica sto se tice smanjenog ejakulata to pripisuje hormonalnim promenama, sto u mom slucaju sigurno nije tacno posto ranije nikakve probleme nikada nisam imao uglavnom nije hteo da mi daje terapiju ,samo te lekove za opustanje misica da pijem vitamine i da dodjem na kontrolu za 3-6 meseci.Najvaznije je da sprecis tu eventualnu infekciju jer je ona uzrocnik upali a bolovi ce proci na kraju sami od sebe,najgore jesu posledice epididimitisa koje su ocigledno mene snasle ne treba mi dr da bi mi to rekao-tako da ako nemas nikakve posledice a samo bolove, to ce sigurno proci ... nadam sam ti bar malo pomogo
Odgovori