Postovani prijatelji(najpre bi mogao reci prijateljice s Foruma)
Pisem ovo kao vid i Upozorenja ali i zahteva svim Zenama Majkama,Suprugama i cerka.Moj slucaj je takav da mi je kod Majke ustanovljen Invanzivni Carcinom grlica materice,i vrlo dobro znam koliko je to opasna i teska bolest.Svaka blagovremena kontrola zaista moze,umnogome skrenuti tok ove bolesti u dobrom ravcu,i tu se definitivno i slazem i podrzavam Lekarsku struku.Ali ovo vam pisem i kao vid smernica kuda kako i zasto? kada se ne daj Boze vec to desi.Moja Majka u periodu od samo osam meseci nije izdrazala borbu,s ovom bolescu.Na moju ne veliku vec bolno,ogromnu zalost ona je preminula.U situaciji kada joj je ustanovljen tip Cancera nije imala nijednu(ali bas nijednu metastazu niti promenu sem na Cerviksu)ali je ipak podlegla tako brzo.Uvek vec danima postavljam sebi pitanje Zasto tako brzi?I sta je smisao ovog mog obracanja,smisao je u tome da vrseci analizu toka bolesti mogu slobodno i bez ustezanja izneti moj stav(koji ce nadam se makar nekoj Zeni spasiti zivot).Nikome ne preporucujem ztacnu terapiju ovog tipa Cancera u Onkoloskom Centru Kragujevac,a evo i zasto.Kao prvo guzve su neneormalne,ogroman je pritisak(kao i u svim centrima preporucujem,ali poenta je u drugome.Mahom se Zracna terpaija sprovodi tipa-spoljasnje zracenje i Unutrasnje zracenje.E poenta vezana za Kragujevac je u tome sto dati Centar nema aparat za Unutrasnje Zracenje.Nakon sprovedene Spoljasnje terapije(23 terapije)mojoj Majci je receno da sledi Unutrasnje u Bg-u.S tim da ce to biti tek nakon mesec dana posle zavrsetka spoljasnjeg zracenja.Sta se desilo?Desilo to, da je Moja Majka zavrsila spoljasnje zracenje 18.12.2008.god a da do okvirno 20.Marta 2009 nije ni pozvana kao sto joj je receno za Unutrasnje zracenje.Ja sam licno isao kod Dr u Kg dva puta,i obecavano mi je SADA CE uskoro ce,na moju zalost a sramotu Srpskog zdravstva to se nikad nije ni desilo.U razgovoru s Dr u Kragujevcu krajem Marta 2009.god receno mi je pa Vodite je u Kladovo?Nakon tri meseca cekanja sledila je hladna recenica Vodite je u Kladovo mi nemamo kapacitet? Pozvavsi Dr u Kladovo receno mi je<Da dovedite je ali Pobogu Covece>sta ste cekali 3 meseca?.E to cekanje na poziv iz Kg je definitivno samo jos pomoglo da ionako lose stanje moje Majke dozivi Uzasan kraj.Moja Majka je 22.Maja 2009.god preminula u uzasnim okolnostima,bolova i nakon toga Kome.Ovim putem molim sve Zene da idu na blagovremene ginekoloske preglede,ali i to da ako su u mogucnoscu da nikako ne pristaju na Zracnu terapiju(ginekolske vrste)u Centru Kragujevac.Moze im se vrlo lako desiti,da zbog cekanja na poziv za unutrasnju terapiju zracenja da dozive progerisiju bolesti i da stvore sebi neresiv problem.Samo uporedne terapije Spoljasnje i Unutrasnje to sam se uverio,daju poz rezultate.O tome kako se radi u Centru Kragujevac i o tom Dr koji je umnogome doprineo,svojom neazurnoscu da moja Majka u 62.god bez metastaza zavrsi zivot,posle samo 8 meseci borbe ovom prilikom necu.Vrlo dobro znam kolika je solidarnost medju lekarskom strukom(nikada ne bih dokazao ko je Kriv).Jos jednom sve zene na pregled kod Ginekologa makar jednom godisnje i ako je moguce zaobidjite kao Kisa oko Kragujevac Onkoloski Centar Kragujevac.[i][code][/code][/i]
Onklogija Kragujevac
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik