telo posle trudnoće...potrebna preporuka

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
Plastic Surgeon
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 4:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Plastic Surgeon »

Ovde neka informacija o abdominoplastici http://www.reklamiranje/forum/ind ... howtopic=7
Carlita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 17, 2009 3:37 pm

Post od Carlita »

probaj s mezoterapijom! ja sam s njom sredila celulit i lokalno skinula s butkica i guzu i doterala strije a bila sam mnogo tezak slucaj. ukoliko se odlucis da zakazes pregled/razgovor, posalji mi pp da ti kazem kod koje dr sam isla, jer ima mnogo kozmeticara :evil: koji to rade i lekara koji nemaju odgovarajucu specijalizaciju. dr kod koje sam ja isla je od onih koji prilicno realno procene sta mogu, i ako posle par tretmana vide da ne ide, sami odustanu.

pozdrav,
carlita :P
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

Samo mi nemoj reci da je to ona Grkinja iz Novog Sada. :o
Carlita
Novi član
Novi član

Post od Carlita »

heh nije TA grkinja :) znam na koju mislis i cula sam oprecna misljenja o njoj, ali nemam iskustva s njom. kakva god da je ta grkinja, znam da je jedna od retkih koje rade mezoterapiju u srbiji a da imaju potrebnu specijalizaciju. elem, ova moja doktorka je mladja i lepsa od grkinje, ima istu takvu specijalizaciju za mezoterapiju, a u francuskoj je, posle zavrsenog medicinskog fakulteta u beogradu, specijalizirala estetsku medicinu (takve specijalizacije nema kod nas, a francuska skola je tu najjaca) i ja licno mogu sve najbolje da kazem o njoj u tom smislu sto na samom pocetku da realnu procenu i prilicno je isposhtuje.
Korisnikov avatar
Plastic Surgeon
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 4:05 am
Kontakt:

Post od Plastic Surgeon »

Cao, Carlita. A postoji li mogucnost da vidim tvoj rezultat sredjivanja strija mezoterapijom? Sta se konkretno promenilo? Koliko kosta jedan tretman? :)
Carlita
Novi član
Novi član

Post od Carlita »

pozdrav ps!

sto se tice strija: ja inicijalno nisam isla zbog njih, moj problem je bio celulit duz celih nogu i lokalne masne naslage - gde drugde nego ispod guze. negde posle 4. ili 5. tretmana rekla je 'hajde da probamo nesto da uradimo i s tim strijama, mada se s njima nikad ne zna'. radi se o starim strijama na guzi i na kukovima koje tu stoje od puberteta kad sam se naglo raskrupnjala. dakle, izgleda da je koza tu vrlo lepo odreagovala i one su se skoro potpuno povukle. s druge strane, imam strije iznad guze do struka, isto tako stare, one su ostale iste, ali u tom delu me nije bockala jer sam radila samo noge. nemam sliku pre i posle da bi mogla da vidis obim povlacenja strija, nazalost. takodje, kao i ona, moram da ponovim da se sa strijama nikad ne zna, a ne znam ni da li je iko odlazio kod nje iskljucivo sa zeljom da se smanje strije, tako da ne mogu da potkrepim iskustvima drugih zena. ono sto ja znam jeste da ona u koktele pored lipolitika i raznih strugih stvari koje su usmerena na masti i na celulit stavlja i kolagen i jos neke supstance koje prijaju koze u smislu intenzivne ishrane koze i zatezanja.
eto :) . cena tretmana je 50 evra. cula sam da neki mezoterapeuti dele na regije i po tome naplacuje, ali ova dr to ne radi, sem sto ponekad (licno iskustvo) bode samo zadnju lozu, kad treba neke izuzetno jake koktele za dubok celulut da da. verovatno ako radi i celo telo za nekog ko hoce svuda da smrsa opet deli na donji i gornji delo, ali to vec ne znam.

pozdrav,
c.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Ja sam cula da mezoterapija nije bas dobra za zdravlje i da moze da naskodi. Eto, cisto da znate i da vodite racuna gde idete, jer pitanje je sta vam zapravo ubrizgavaju s obzirom da se ta vrsta tretmana obavlja u mnogim kozmetickim salonima. Nekim zenama je bilo mnogo gore posle toga.
Carlita
Novi član
Novi član

Post od Carlita »

svakako, sve moze da naskodi ako si u rukama nestrucnih lica. ono sto kozmeticari daju po salonima po nesto jeftinojoj ceni su verovatno samo c vitamin plus lidokain, ako je uopste i to. mezoterapija je pre svega medicinska procedura i osmisljena je za tretmane protiv bola, celavosti, za brze zarastanje oziljaka, migrene i sl. zato se u svetu za to specijalizuju doktori medicine. e sad, naravno da kozmeticka industrija stavlja shapu na sve sto mirise na proceduru za ulepsavanje, pa otuda i prisutnost mezoterapije na planu chiste estetike.

odgovorni profesionalni mezoterapeut trazi pre pocetka tretmana krvnu sliku, istoriju hormonskih oboljenja, bolesti srca, bubrega i sl. posebna paznja se obraca na alergijsku reakciju na prvom tretmanu koji je blazi da bi se videlo kako ga telo prihvata. ukoliko je osoba u normalnom zdravstvenom stanju i bez alergijske reakcije, jedino sto moze da se ocekuje su mozda modrice na mestu uboda, ali ne u zabrinjavajucoj meri. nema slucajeva da su mezoterapeutski tretmani nekome pogorsali zdravstveno stanje. to su kokteli supstanci koje npr pokusavamo dubinski da utrljamo u kozu kroz preparate i razne kremice protiv celulita ili za drenazu i sl, dakle nema hormonskih preparata. poenta je da ono sto inace tesko dolazi do mezoderma gde treba da deluje bude ubrizgano direktno u taj sloj - npr, utrljavanjem krema se malo postize, ili oralnim unosenjem lekova protiv migrene.

eto. malo se oduzih, ispada ovde da sam vatreni zagovornik mezoterapija, ali meni je dala lepe rezultate, a nijedna zena od mnogih s kojima sam u online kontaktu na forumu o mezoterapiji nije imala zdravstenih tegoba, pa mislim da ne bi bilo u redi da ne objasnim zasto smatram da mezoterapija nije losa po zdravlje. :)
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Drago mi je da ste vi imali pozitivno iskustvo i mozda treba da date neki link, odnosno da uputite zene gde da idu, s obzirom da sam na nekim drugim forumima nailazila na suprotna iskustva. Koga interesuje, neka poseti forum ana.
Carlita
Novi član
Novi član

Post od Carlita »

sad, nisam sigurna da li pravila foruma dozvoljavaju navodjenje direktnih kontakata, ali evo napisacu, pa neka administrator izbrise ako nije u redu:

www.deltaestetica.rs

pozdrav :)
Odgovori