Ved nepune dve godine imam neprijatan, nekada prilicno jak, bol u preponi, koji se periodicno javlja, traje par nedelja, onda prestane na neko vreme...U vreme boloca, imam utisak "blokirane noge| i potrebu da je "namestim" uvrtanjem, istezanjem, i slicno. Do njavece "blokade" noge dolazi prilikom penjanja uz stepenice, i to tako da sto je stepenik nizi to je bolna reakcija, odnosno blokada noge veca. Rec je o levoj preponi, tako da ako levom nogom zakoracim i preskocim dva ili tri stepenika to "blokiranje" se ne dogadja.
snimljen je kuk, postoji minimalna promena (okostavanje), ortopedi kazu da to ne moze da prouzrokuje takve smetnje a pogotovo ne takve bolove. Uradila sam dva puta ultrazvuk abdomena i ginekoloski, sve je u poptunom redu na oba. Krva slika je takodje dobra, radila sam nekoliko puta u poslednjih godinu dana.
Onda je uradjen ultrazvuk leve prepone i receno mi je da na limfnim zlezdama ima fibroznih promena i da su hronicno upaljene, duzine 15 mm. Onda je ortoped zakljucio da to moze da utice i izaziva bol i "blokade" koje pominjem.
Majka mi je umrla od limfome, pa me zanima da li je ova promena limfnih zlezda nesto cemu bih trebalo da posvetim vise paznje, i kome doktoru da se obratim.
Bila bih zahvalna za savet, jer vec dve godine obilazim doktore, i svuda mi govore da je sve u redu, osim toga sto je pronadjeno na limfnim zlezdama.
limfne zlezde u preponi
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
posetite hematologa i reumatologa za pocetak...Ne bi bilo lose da se izvadi bar jedna l. zlezda i pogleda ph,da bi se utvrdilo poreklo upale,ako je upala...
pozdrav!
pozdrav!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!